web analytics

Innan mathandlingen igår svängde jag förbi Bromma Zoo och köpte två tandskrapor. Nackdelen med att ge färskfoder är att tänderna inte rensas lika bra som om de äter hård mat, fast jag tyckte i och för sig att Dax hade ganska mycket tandsten även när han åt torrt. Tuggben rensar inte heller tänderna så bra tycker jag, och nu går ju dessutom rykten att de innehåller massor av kemikalier. Märgben är väl det bästa egentligen, men det tycker jag är lite svårt att få tag i så då behöver jag komplettera med att skrapa själv då och då.
Min gamla tandskrapa råkade försvinna när jag hade den med mig i ryggsäcken till jobben för ett tag sedan, så nu köpte jag en ny platt som den jag hade och en spetsig för de där svåråtkomliga ställena. Och de behövdes kunde jag konstatera när jag kom hem, Brimer hade till och med en liten inflammation i tandköttet på ett ställe där tandstenen hade letat sig in under kanten. Men jag hoppas det går tillbaka nu!

Det slank också ner två skumbollar från Starmark, jag har läst gott om hållbarheten på dem och de flyter så de fick följa med hem. Jag tycker inte den flytande kongen som jag köpte för ett tag sedan är så bra, det är ju inte själva kongen som flyter utan innehållet så när det blir slitet eller försvinner så sjunker den precis som de andra så nu testar vi de här. Jag vet egentligen inte varför jag köpte två, Dax simmar ju inte så himla gärna. Men han kan ju få ha en när han står och plaskar i strandkanten, så kanske han inte skäller så mycket som han brukar heller hehe.

Efter lite modifiering tror jag Starmarkbollarna blir perfekta!

2 Thoughts on “Hundhandel.

 1. Köpte en sån där boll till Jolkis men tugg-mongo-Jolkis hade lite väl mycket tugg för den där bollen… den höll så där för hans käkar om jag säger så 😛
  Och klart att Dax också ska ha en boll! Viktigt ju! Han kanske blir ledsen annars! 😛
  Kram

  • UllisWeb on 25 juli, 2013 at 15:10 said:

   Ja, jag tror inte mina ska få ”ha dem” så att säga utan detta blir badbollarna som de får leka med i vatten eftersom de flyter. Annars tror jag nog att de blir defekta ganska snabbt här också… 😉
   Självklart ska de ha varsin, annars blir det ju orättvist! 😆
   Kram kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: