web analytics

Jag har haft en synnerligen aktiv eftermiddag och kostar nu på mig att sitta ner ett par minuter innan det är dags att hoppa i uniformen och åka till jobbet. Först åkte jag iväg en sväng till hundträningen med jobbet för att hämta upp mitt nya förordnande som visar att jag får jobba med hund ett år till. Där råkade jag träffa Henke som jag tränade med förut men som jag nu inte sett på år och dar så vi satt och babblade om vad som hänt sedan sist tills alla andra hade åkt hem och jag fick damma av Dax lydnad för mig själv. Lite saktagående, en inkallning, lite fritt följ… Det gamla vanliga.
Nytt för dagen var att han hade ganska långa sträckor i saktagåendet där han gick med huvudet rakt fram och jag faktiskt kunde kasta bollen bakifrån mig så den droppade ner framför honom utan att han för den sakens skull började vända sig om och kolla efter den hos mig. Om jag är noga med att inte visa den om han skulle råka vända sig om så kan jag nog fortsätta kasta, varvat med att ställa honom och gå förbi och belöna framifrån och att också lägga ut bollar på lååånga sträckor så att jag nöter ner det, planen idag var lite väl kort.
Jag vet att jag har sagt aldrig, aldrig mer belöna bakifrån mig, men det är både bekvämt och ett måste för att försöka få bort retningarna av att alltid gå och lägga ut något. Nu gjorde jag en kaströrelse med ”bollhanden” för att skapa en dragning utåt, sen ställer jag upp honom, pekar med handen framåt och frågar var bollen är och sen går vi. Planen är att kunna ta bort kastretningen och bara peka med handen och fråga vart bollen är innan vi börjar gå, för det kan jag göra innan momentet börjar på tävling.

Brimer fick också lite träning, vi började på hopp över hinder där jag hade tre plankor i hindret och satte honom jättenära på min sida, lade ut bollen på andra sidan och kommenderade honom sedan ”hopp”. Fyra sådana repetitioner, sen höjde jag med en planka och körde tre repetitioner så, sen väntade jag på att han skulle söka min kontakt innan jag sa ”hopp” i tre repetitioner och han köpte alltihop jättefint. Vi avbröt för att köra lite fotposition och sen gjorde vi ett par vändor till på hoppet vilka också gick fint så då var vi klara. Det är jätteviktigt att hålla en positiv och pigg träning med honom, hellre för kort än för långt.
Vid hemkomsten blev det kökstjänst i någon timme för att svänga ihop två rätter och ett par mellanmålslådor inför jobbvändan. Det blev lövbiff med squashlängder och champinjoner frästa i vitlök samt paprika och sparris i fyra lådor och kassler med paprika, tomat och ananas i fyra lådor (jag plockade ihop en fjärde då det blev så mycket i de tre som är med på bilden), samtliga med en skvätt dinkel. I mellislådorna blev det kvarg, en skvätt yoghurt och bärblandning. Sen har jag också en burk soppa som jag ska käka nån dag, skönt att ha maten inför hela vändan fixad!

2 Thoughts on “Full rulle.

 1. Åh vad duktig du är med matlådorna! 😀
  Skoj att du träffade Henke också, det var ju inte igår direkt!
  Hoppas du får en lugn vända och du, kanske vi kan ses en sväng för en fika på måndag om du åker till Tuna då? Jag smsar istället!
  kramen

  • UllisWeb on 25 juli, 2013 at 15:08 said:

   Tack, jag kände mig väldigt seriös och speciellt som det till och med var arbetsdag också haha! 😀
   På måndag blir det bara ett kort stopp för att sova några timmar i E-tuna innan vi åker till landet, men på tisdag em åker jag till Strängnäs?
   Vi hörs på luren! 😀
   Kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: