web analytics

Herregud vilket absurt väder det var idag när jag åkte hem till Stockholm, himlen framåt var bland det mörkaste jag har sett och bakom mig sken solen. Mäktigt, jag var tvungen att skutta ur bilen och fota lite snabbt med telefonen haha.

För övrigt har det inte hänt mycket idag, jag vaknade hyfsat och låg och läste nyheterna, lite bloggar och kollade Instagram ett tag och sen kom Dax och ville gosa så då gjorde vi det. Sen blev vi båda två trötta igen och somnade i sked, galet mysigt!
Sen vaknade jag igen vid kl 13 och undrade vad som hände där haha. Och resten av dagen har jag varit trött, så blir det när man får för mycket sömn.
Ett besök på nagelsalongen har det i alla fall blivit, en rosa favorit i repris blev det eftersom nya nageltjejen inte hade några neonfärger utom orange som jag hade förra månaden. Hon filar också naglarna lite rundade vilket jag inte riktigt gillar så nu kommer filen fram här hemma och nästa gång ska jag säga till att jag vill ha raka.

Sen blev det som sagt hemfärd genom oväder, men när jag kom fram till Stockholm sprack det upp tillfälligt och blev riktigt fint med fluffiga, mörka moln och blå himmel. Sen gick det ett par timmar och sen kom världens åskoväder in med enorma blixtar och knallar, jag älskar sånt så jag njöt i stora drag!

Apropå Instagram förresten så har jag funderat länge på det här med att gilla bilder, alltså att trycka på den lilla knappen där det står ”gilla” vid varje bild. När jag skaffade Instagram så kände jag att jag bara trycker på ”gilla” på de bilder som jag VERKLIGEN gillar, som på ett eller annat sätt tilltalar mig, och jag följer också de som lägger upp bilder som tilltalar mig. För precis som med ”likes” på Facebook så märkte jag ganska snabbt att det finns en kultur av att trycka på ”gilla” eller ”följ”  bara för att det är en person som man gillar eller som man helt enkelt bara följer som har lagt upp bilden. Då känner jag att man plötsligt har flyttat fokus från bilderna och fotograferandet  till det sociala spelet där det handlar om att visa andra vem man tycker om eller är kompis med (eller bara vill att personen i fråga ska bli glad).
Och för mig så är Instagram ett sätt att njuta av fina, roliga, vackra eller på annat sätt tilltalande bilder, inte ett socialt forum. För andra kanske det är ointressant och det handlar mer om att föra dialoger med sina vänner (fast då förstår jag inte varför man inte för ett samtal direkt med den personen via tex. telefon, SMS eller mail i stället för att hela världen måste se det på internet??), men för mig är bilderna prio ett. Så bara för att jag inte ”gillar” vissa bilder  eller följer vissa människor så betyder det inte att jag inte gillar personen som står bakom, utan helt enkelt att det är bilder som inte tilltalar mig. Kanske är det jag som är ute och cyklar men jag inbillar mig i alla fall att meningen med ett bildnätverk är att bilderna ska stå i fokus. För mig är det i alla fall så, och jag själv försöker lägga upp bilder som jag lagt i alla fall lite tid på att få till även om jag mestadels fotar, redigerar och lägger upp direkt från mobilen. Det får inte blir för pretto heller, då förlorar det ju också lite av sin charm tycker jag.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: