web analytics

Då var första ridlektionen på nio år avklarad!
Man kan väl säga att formen är inte vad den en gång har varit hehe, men känslan var såklart välbekant. Jag fick en av de större hästarna, Excalibur, han måste vara någonstans närmare 175 cm i mankhöjd och saaatan så tung i handen trots gramantygel (som ska hjälpa till att få hästen i rätt form för icke hästnördar hehe). Nu är jag ju inte längre den mest koordinerade ryttaren, men åh… Han ville komma upp med huvudet och sänka ryggen mest hela tiden, och när jag försökte lossa honom så blev han bara kortare, gick långsammare och försökte med piaff och passage för att slippa gå under sig. Hela timmen försökte jag få ner formen, men det blev bara ett par steg under nerläggningen på slutet. En jättefin häst att titta på, men lite koloss att rida.
Ridläraren tyckte att jag höll på för mycket med handen och hade dem för högt, säkert stämmer det eftersom jag tyckte han var så tungjobbad haha, jag ville bara få loss honom hela tiden!!

Nu ligger jag nedsänkt i ett varmt bad för att mjuka upp min stackars kropp, den var inte alls med på noterna om vad som skulle pågå denna måndag haha, smärta är bara förnamnet…
Men snart hoppas jag vi kör igen, då ska jag testa nån av de andra hästarna. Älska, älska, ÄLSKA ridning!!

Hahaha, mongoarmen som jag har i hundträningen finns även i ridningen, armbågen rakt ut… Har fotat av kameran så det kommer bättre bilder (och kanske, kanske nån liten film om jag vågar hihi)!

4 Thoughts on “Ridit!

 1. Här kan vi snacka specialtermer! Jag förstår ingenting! 😆
  Men härligt för dig att få rida igen! 🙂 Och joooo, klart du vågar lägga ut film!! Jag vill se!! 😀
  Kram

  • UllisWeb on 16 juli, 2013 at 11:53 said:

   Ja precis som i alla andra sporter är det ju egna ord på saker och ting. Som scrambling eller uppletande. 😉
   Kort förklarat så vill man att hästarna ska sänka huvudet och gå med nosen riktad ner mot marken så att halsen blir välvd, ryggen kommer uppåt och då kommer också benparen närmare varandra = hästen blir alltså ”kortare”, mer kvadratisk och jobbar under sig med benen i stället för i varje ände av den rektangulära kroppen. Då jobbar den med ryggmuskulaturen och orkar utföra avancerade dressyrrörelser. Om huvudet är uppe sänks ryggen och den stärks inte. När hästen jobbar med ryggen kallas det att gå i form, och det är ju alltså det man strävar efter för att kunna utföra rörelserna. För info. 😆
   Vi får väl se hur det blir med film, jag har inte hunnit kolla på den själv än haha.
   Kram!

   • Tack! 😀 Nu fattade jag lite bättre! 😀
    Visst har allt olika termer och man är verkligen helt lost när man inte är hemma i respektive värld! 😆

    • UllisWeb on 18 juli, 2013 at 23:07 said:

     Nej det är verkligen inte lätt att hänga med i alla specialtermer, och själv tänker man inte ens på att det är sådana! 😆

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: