web analytics

I väntan på bilder och filmer från skyddslägret i helgen (nu är de rensade, ska ”bara” snygga till dem, ändra storlek och ladda upp också…) kommer det lite förevigat från ridningen i måndags i stället. Bildkvalitén är inte den bästa då det är jättesvårt att fota i mörka ridhus och kompaktkameran orkar inte riktigt med när det är rörelse med i matchen. När jag kollade igenom filmerna såg jag massor med saker som ska förbättras med mig själv till nästa gång, för långa tyglar, o-koordinerad m.m. Inte så konstigt kanske när man inte ridit på nio år, men fortfarande nyttigt att se. Man lär sig aldrig så mycket som när man filmar sig själv så det är verkligen något att satsa på för både häst- och hundfolk tycker jag!

Jag fick verkligen mersmak av ridningen även om jag knappt har kunnat röra mig på två dagar, samtidigt känner jag att det är svårt att få ihop ett hästliv som jag skulle vilja ha det i det liv jag lever just nu. Kanske kan det bli någon egen häst i framtiden, beroende på boende och andra omständigheter, och det vore såklart det allra trevligaste att även ha hästen hemma så sparar man lite tid och kan styra över allt själv. Detta stall var trevligt men det finns alltid detaljer som jag själv hade haft eller gjort annorlunda, till exempel hade jag inte haft skottkärror eller andra saker stående mitt i gången där hästarna rör sig pga skaderisken, och jag hade också haft hjälm på mig själv om det vore en regel i stallet att alla som hanterar hästarna även utanför själva ridningen ska ha det.

Det är (eller var i alla fall på ”min tid”) jättejättevanligt att instruktörerna självklart kräver att eleverna ska rida med hjälm men på sina egna hästar rider de utan, och försvarar det med att ”de är vuxna och bestämmer själv”. Jag personligen tycker det sänder ut helt fel signaler, regler är regler och gäller alla, hur ska man annars lära barnen att se det som en naturlig del av hästar och ridning att också tänka på säkerheten?
Men så är det, man får ta seden dit man kommer och det gäller ju även i ridningen där det är stor skillnad beroende på vilken instruktör man har hur man utvecklas och hur DE tycker att man ska rida. Vad en instruktör tycker är rätt behöver nästa inte hålla med om… Det gäller precis som i hundträningen att hitta metoder och människor som stämmer överens med en själv!

Här ser man hur stor ”Exet” var, jag är 172 cm och har hjälm och kängor på mig, ändå är jag bara ett par cm högre än hans manke!

Vi var inte alltid överens om hur saker och ting skulle gå till hehe.

Ett par sporrar hade inte suttit fel i stället för spöet som jag blev tilldelad… Och kortare tyglar!

Rickard var såklart tvungen att fota när han bajsade, det hade han väntat på hela dagen med spänd förväntan hahaha!

6 Thoughts on “Bilder och film från ridningen.

 1. Sofie on 17 juli, 2013 at 18:48 said:

  Hejaheja! 😀 Såg ju riktigt bra ut för att ha haft ett så långt uppehåll. Det är som att cykla, har man en gång lärt sig kommer man ihåg känslan! Det gäller bara att ha tålamod och tänka på sig själv först och inte hästen, gör du rätt kommer hästen förstå vad du vill efter en stund 🙂 Filma sig själv är det bästa man kan göra, även om man förstår ridläraren så är det svårt att ta till sig och ändra på sig direkt.
  Håller med dig om säkerheten, varför skall inte alla ha hjälm på sig?! Nu har t.o.m. eliten börjat ha hjälm även i dressyren, ett steg i rätt riktning 🙂

  • UllisWeb on 17 juli, 2013 at 21:04 said:

   Tack! 🙂
   Jo visst är det så, känslan är ju bekant… Sen måste man ju rida ihop sig med hästen också, har alltid tyckt det tagit några gånger innan man hittar knapparna. Fast jag hoppas på att få försöka hitta knapparna på någon annan häst nästa gång… 😉
   Ja jag blev väldigt glad när jag såg att Isabell Werth tävlade med hjälm redan 2011, även de mest rutinerade kan ju ramla av!
   I detta stallet där vi red nu måste man ha på sig hjälm bara man är runt hästarna och det tycker jag inte är en nödvändighet, men däremot ALLTID när man suttit upp (och självklart med hakbandet knäppt, inte som man ser en del ”rutinerade” som knäpper det på utsidan av hjälmen och har hjälmen på för syns skull).

 2. Åh vad kul att få se foton och film från ridningen!! 😀 Ser så skoj ut! 🙂 Och ja, hästen var ganska stor. Skulle väl skita på mig om jag satt upp på en sån 😆
  Ang ridhjälm så verkar det vara som med vissa proffscyklister… på träning hänger dom hjälmen på styret. Som att eliten / proffsen inte kan råka ut för olyckor!! 😡 Och precis som du skriver så sänder dom ju ut helt fel signaler till yngre generationer!
  Kramen!

  • UllisWeb on 19 juli, 2013 at 00:36 said:

   Det ÄR skoj, du får prova (på en mindre häst)! 😀
   Tänk att det verkar vara någon slags ”proffsgrej” inom många sporter att man inte sätter säkerheten först!?
   Själv tänker jag tvärt om, det är när man tar riskerna på allvar som man är det riktiga proffset!
   Kram kram!

 3. Alexandra on 22 juli, 2013 at 08:50 said:

  Min spontana reaktion är att det känns stökigt att ha så många olika ekipage ! Allt från dig som kan till några små ungar på shettisar……Hur fän skulle hon gjort om små ponnisarna får spel? Din ridning ser ut att sitta i rygg märgen

  • UllisWeb on 22 juli, 2013 at 10:59 said:

   Jo det blev lite pusslande med barnen innanför spåret när stora hästarna skulle galoppera, sen bytte vi när det var deras tur. Man fick planera sin ridning, men det är ju å andra sidan bara bra! 😀
   Vi var alla i samma sällskap så man kan ju styra själv om man bara vill ha vuxna eller barn med på lektionerna. 🙂
   Tack, det kändes välbekant. Utom för alla muskler som inte varit aktiva på nio år! 😆

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: