web analytics

Igår var första dagen på min hektiska första vecka på semestern, eller ja, jag var ju ledig måndag också men den första dagen går mer eller mindre bort till att vända på dygnet och bli någorlunda människa igen. Jag är inte som vissa av mina kollegor att jag kan hoppa upp ur sängen klockan 07.00 på ledigheterna och glatt dra upp rullgardinen redo för en ny och härlig dag, för mig är det jätteviktigt att INTE ställa om dygnet ordentligt eftersom det är omställningarna som sliter på och förstör min kropp. Därför har jag en dygnsrytm mellan 10-11 till 02 ungefär och detta är jättesvårt för en del att fatta!
Nu är jag ju långledig och försöker ställa om till dag lite mer än vanligt, men fortfarande kommer jag inte vara någon morgonlärka så förmiddagarna är mer eller mindre obrukbara till sociala aktiviteter viket gör att jag kanske inte kan göra 20 saker per dag utan tycker det blir mycket när det är två eller tre saker att passa. Så har jag valt att lägga upp mitt liv, och det funkar för mig.

Anyhow… Igår körde då ”aktiva veckan” igång på allvar då vi fick leverans av hundmat, 240 kg som vi bar upp i lägenheten och som sedan skulle packas ner i frysboxen. Några av lådorna skulle levereras ut till några av våra kunder, så 100 kg fick jag senare bära ner till bilen igen för jag hade tänkt samordna detta med en träningsdate på klubben. Men när jag var på väg dit blev daten inställd (pga missförstånd) och kunden skulle inte heller komma och hämta maten. Så där gick det både tid och framför allt jävligt mycket stress för min del åt, så jag var lagom nöjd när jag kom hem igen med 40 av de 100 kilona. Men om man ska se det från den ljusa sidan så fick jag ju lite egen träning igår i alla fall haha!

Vi har skaffat en till extra frys för hundmaten, vi köpte den från ett litet jourlivs och när vi tog hem den hade den dekaler med ”hamburgare 45kr/kg” på locket haha!

Sedan blev det i alla fall dags att åka till klubben för vår vanliga skyddsträning, och denna gång började vi titta på dubbelretningen. Först och främst diskuterade vi lite runt dubbelkommandon vilket tydligen så gott som alla har på dubbeln för att inte hunden ska tjuva på den bakre figuranten. Jag tänker ju lite att momentet är så tydligt att hunden inte behöver ett DK för att veta att den ska tänka bakåt. Men det är tydligen precis därför man har DK, för att hunden ska gå på det och inte på eget bevåg. Vidare fick jag proffstipset att ALDRIG skicka hunden på det avstånd som det är på tävling (ca 6 meter) utan alltid gå längre, åter igen för att de inte ska fatta egna beslut om att ”nu har vi nog gått tillräckligt” och dra iväg. Det kommer säkert hända ändå hehe, hundar brukar ju vara rätt uppfinningsrika när det gäller att försöka hitta genvägar till belöningen.

Vi började i alla fall från stillastående bakom transportfiguranten, jag gjorde ett litet handtecken när figgen i gruppen skulle agera och klev sedan tydligt åt sidan åt höger samt vred kroppen bakåt åt vänster för att hjälpa Dax att vända åt rätt håll vilket är inåt eftersom det tydligen går (marginellt) snabbare. Figgen fick också stampa på lite i marken för att göra det extra tydligt att han kom bakifrån, och han hade en bitkudde som Dax fick ta. Egentligen är det ett korgmoment men ju färre stötar man kan ta på träning desto bättre känner jag och nu handlar det ju dessutom om inlärning av ett mönster, vi kan titta på om han stöter eller inte (uhm, knappast troligt att han inte skulle stöta men man vet ju aldrig) någon annan gång.
Första gången blev det lite, lite fördröjning på Dax men när han såg bitkudden så var han i den på två röda hehe. Andra gången var det betydligt klarare och redan då kände jag att jag kunde dra ner lite på retningen genom att inte vrida kroppen fullt så mycket bakåt. Tredje gången tog jag dessutom ett mindre steg åt höger, och fjärde gången vred jag bara på kroppen.

Samtliga gånger gick han utan tvekan bakåt så det känns inte som ett moment som kommer bli ett problem i den bemärkelsen att han blir sen iväg. Dock får jag se upp lite med när jag skickar honom så att han inte blir ”lydig” och söker min kontakt innan, det är ju likväl en transportfigge att hålla koll på också så vi tog ett par överfall på honom för att inte tappa dragningen framåt och sedan direkt köra ett angrepp från figgen bakåt och även det satt som en smäck. Vi testade att gå ett par transporter också förbi gruppen, stanna vid ca 8 meter efter gruppen och sen kom angreppet och även det funkade kanon. Dubbelretning – klart!
Nä haha, om det ändå vore så enkelt… Jag märkte att våra transporter är KATASTROF, det är ju ingen nyhet som ni sett på filmerna men vad faan… Igår var det extremt dåligt, och inget jag gör kan ordna till det känns det som!

Det enda som får honom att gå sansat och snyggt är om jag har ett ridspö i handen, då minsann är det inga som helst problem men så fort jag inte har det så driver han iväg mot figgen. Jag fick tipset att aldrig köra transportöverfall under rörelse, bara gå och gå och när han går bra stanna och ta ett överfall stillastående så förväntan inte blir under rörelse. Något att tänka på till nästa inlärning kanske, men nu får jag helt enkelt börja nöta så i stället så får vi se vad det ger för resultat. Även om transporterna i sig inte är värda så mycket poäng så är de grunden till mycket och om inte annat så behöver jag inte ha ett moment där Dax går och triggar konstant för varje steg han tar. Jag måste alltså ”döda” hans förväntningar under transporterna något så han kommer ner på lagom energinivå, rimligtvis borde utsläckningsmetoden funka tycker jag!
Det blev också lite ”modprovsövningar” över uppspänd presenning för att få honom att lätta från marken mer och ta avstamp långt ifrån, inga problem som vanligt.

Pass två körde vi först lite bevakning – släppande – utbackning med lite blandat fokus på släppandet och utbackningen. Figgen fick ha bollen innan första förflyttningen och sedan direkt när Dax släppte så kastade figgen bollen över huvudet på honom. Vi ska köra så nu ett tag för att verkligen få in att så fort man släpper så kommer bollen bakåt. Sen springer ju Dax alltid fram till figgen med bollen för att få kampa lite med den också, och då kommenderade figgen honom ”loss” och sen i stället för att lägga Dax ner och ställa upp för ny bevakning så fick i stället Dax tänka bakåt och söka position. Vid backande kom bollen igen, och så höll de på så ett tag innan han fick ta ett nytt bett med en ny snabb belöning bakåt så fort han släppte. Hjälp säger jag bara vad detta slet på honom, både psykiskt av all tankeverksamhet men också fysiskt eftersom han skäller under bevakningarna och samtidigt ska köra hela repertoaren av ligga, sitta, trampa osv innan han testar att backa. Efter några gånger var han helt slut haha, tungan hängde som en slips!

Sen körde vi en omgång dubbelretning till, och denna gång hade jag ridspöt i handen för att slippa tjafsa med honom om transporterna just då. Han gjorde ett par kanonfina omgångar och sen var vi nöjda, jag såg att han var helt slut i kolan och han drack massor med vatten när vi kom upp till parkeringen igen. Efter första passet ville han inte dricka nåt alls, och då höll vi ändå på längre så det var uppenbart att det var bevakningsövningarna som tog knäcken på honom hehe.

Detta var första träningen jag kunde vara med på efter tävlingen så efteråt grillade vi korv och jag hade med uppflyttningstårta. ”Sommardröm” heter den från Ica Maxi och den gör helt klart skäl för sitt namn med massor av smarriga jordgubbar uppepå och chokladmousse som ett av lagren inuti!

Det syns inte på bilden, men rosen var glittrig!

Idag åkte jag och fixade mina naglar, min ordinarie nageltjej har gått på mammaledighet men den nya tjejen var väldans trevlig och duktig hon också. Nyansen ”Orange Fresh” blev det denna gång, och en handmålad blomma på varje ringfinger. Jag har alltid trott att de där blommorna tar skitlång tid att göra när jag har sett dem på bild, men det tog kanske två minuter per blomma. Amazing!

Sen bar det av mot Strängnäs igen, denna gång för date med Malin!
Vi hade babbelmarathon nere vid hamnen i några timmar och promenerade en liten sväng upp till väderkvarnen innan det var dags att skiljas åt för denna gång. Strängnäs är så himla fint, väldigt litet men så charmiga hus och gator och det är alltid lika roligt att ses och prata loss. Som vanligt går timmarna alldeles för fort!

 

Sen bar det av mot Stockholm för att lämna av hundmat och kolla till lägenheten lite, det var ju inte så länge sedan jag var här visserligen men jag hade ändå glömt lite prylar så jag kunde lika gärna åka hela vägen. I brevlådan hittade jag en liten ”present” från Madlady, en bikini och ett armband med nästan som ett bett på. Fint!
Jag bytte också om från en klänning jag haft under dagen till shorts och en piké jag fick hem för ett tag sedan från Engelsons, gillade både färgen och att den var ganska lång. Det kom också en limegrön piké och lite annat smått och gott i det paketet, vi får väl se om jag har tid att få det på bild framöver också. Nu är det dock dags för sängen!


När jag och Rickard var i Västerås i måndags svängde vi också förbi Ikea och handlade lite smått, så nu fick Malin följa med mig även ner i sängen hahaha!

11 Thoughts on “Skydd och kompisdate.

 1. Fan vad tajt att du ligger och sover med mig så att säga! 😆
  Tack för senast vännen, uj så kul det var att ses och man kan nog lugnt säga att vi pratade en del! 😆 Vi MÅSTE få till en grillning snart så vi kan babbla på utan att ha koll på klockan!
  Och jag är precis likadan som du: det är just att skifta mellan att vara natt- / dagmänniska som är det jobbiga! Att bara vara natt fungerar bra men vrider jag för mycket på dygnet fram och tillbaka så pajar magen på en gång 🙁
  Försöker dock vara något så när dagmänniska när jag har långledigt men det är inte alltid det fungerar.
  Tjusig bikini!! 😀 Kanske inte så konstigt att jag gillar den iofs, med amerikanska ”färgerna” på 😀
  Och den där tårtan såg himla smarrig ut!
  Kram kram

  • UllisWeb on 4 juli, 2013 at 17:23 said:

   Haha ja vi kan det där med att snacka!! 😆
   Helt klart grillning snart!
   Jag tror helt klart det är omställningarna som har förstört mycket för mig, och att boka in saker när man jobbar så sömnen dessutom blir lidande under passvändorna. 🙁
   Trodde nog att du skulle digga bikinin hahaha!
   Tårtan var GUDOMLIG, to die for verkligen! 😀
   Kram kram!!

 2. Laila & Izac on 4 juli, 2013 at 21:18 said:

  Ååå vilken fantastisk tårta… tror du det är ngt att ha på ett barnkalas? Bella fyller ju lördag… å jag jobbar fredag NATT.. otroligt bra planering.. typ som din ”HETSVECKA” HAHAHA.. kul att ni tränar så mkt… Kraaaaaam

  • UllisWeb on 4 juli, 2013 at 23:56 said:

   Jag skulle absolut köpa den till barnkalas, den var urmumsig och vem gillar inte jordgubbar liksom?! 😀
   Haha, fint att vi är lika duktiga på att planera båda två! 😉
   Kram kram!

 3. Laila & Izac on 4 juli, 2013 at 21:20 said:

  ååå föresten… fina bilder å snygg bikini å jag tror minsann fröken Ullis fått fiiiin färg i ansiktete i alla fal.. looking gooooood

  Kramelikram

 4. Laila & Izac on 5 juli, 2013 at 09:52 said:

  Då är beslutet klart.. vi köper om den finns.. Vilken Ica Maxi Skiftinge? Ekängen? Om Ekängen.. på Amarant eller inne i affären?
  Nu blev det utfrågning minsann 🙂
  Kramar

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: