web analytics

Idag fick vi hastigt och lustigt göra ett L-test med Öje, jag drog en chansning och ringde och frågade om de hade tid för utbildningstest och så fanns det plötsligt en tid ledig som passade in i schemat.
Han skötte sig bra i värmen, stora plus för tillgängligheten, hanteringen och de sociala delarna som han fick mycket beröm för och även för att han hela tiden har skallen med sig och kör en analys på vad som händer. På minussidan hamnade arbetslusten i sökarbetet som de tyckte var lite låg för att passa som patrullhund (men kan lämplighetsprövas längre fram om jag skulle vilja lägga krut på att träna upp den) och även koncentrationen då han alltid går och nosar på saker både inom och mellan momenten. Sen vad det beror på vet man inte riktigt för han blev inte särskilt berörd av något annat än släden (där han stod på sig superfint fram till absolut sista rycket då han inte längre stod pall) så överslagshandling eller någon form av undvikandebeteende är det inte i och med att han också gör det mellan momenten. Samtidigt fastnar han inte och slickar på fläckar som översexuella hundar gör så det är inte heller en trolig orsak… Huvudsaken är i alla fall att han håller ihop i det vi gör i vardagen och träning, och det gör han utmärkt i mina ögon!
Slutresultatet blev lämplig att prövas som väktarhund men inte som patrullhund, och även om han inte ska köras som något av det så är det ju ändå kul att få ett godkänt resultat!Testet i sin helhet kommer ut på Öjes info så småningom för den som är nyfiken.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: