web analytics

Små, korta träningar har det blivit under måndag och tisdag. I måndags gick jag ner i parken hemmavid och körde bevakningar i munkorg, det kan man verkligen inte träna för mycket och nu är vi ju inne i inlärningsfasen i korgbevakningarnas efterarbete så det är inte så dumt att nöta på med det lite oftare men utan stötar. Jag vet att jag har skrivit om det förr, men jag tänker att man har bara ett antal bra korgstötar i en hunds skyddskarriär och de vill man ju inte slösa bort på träning, så kan man träna saker utan att ta riktiga stötar så bör man satsa på det.
Jag sätter Öje nära och säger ”pass på” (trots att jag inte har något bevakningskommando men det spelar ingen roll, han förstår andemeningen), då finns det egentligen inga alternativ för honom annat än att A – sitta kvar vilket inte kommer löna sig, eller B – backa ut som han har lärt sig i ärmen. När han når sin bevakningspunkt så kastar jag kudden till honom och springer fram och drar av korgen. Svårare än så behöver det inte vara!

Igår åkte vi och lasrade Dax för tredje gången, han har ju haft problem med stel nacke/rygg och såklart lite andra små skavanker här och där. Han är ingen ungdom längre med sina åtta år, även om Sara som kör lasern sa att han är mycket fräschare än många andra fd tjänstehundar som hon behandlar och i jämförelse är han en riktig ”gummifarbror” hahaha!
Efteråt åkte vi till klubben för ett kort lydnadspass och råkade hamna mitt i ett medlemsmöte också, men sen körde jag i alla fall några snabba vändor apportering och ett kort, kort fritt följ där han hade fullt fokus på mig trots att vi var på agilitybanan där vi inte brukar köra. Mycket bra litet pass som avslutades med en regnskur och sedermera en regnbåge.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: