web analytics

I tisdags åkte vi iväg till klubben för att hjälpa en tjej som ska tävla SM nu i helgen med de sista förberedelserna, och då passade vi på att köra lite själva också. Vi skulle försöka ta lite bilder till klubbens nya hemsida så vi riggade upp stativ och kamera och försökte ”posera” efter bästa förmåga när man inte ser själv vad som händer. Två bilder av 68 blev både skarpa och alla tre var med i bild hahaha. De bilderna är dessutom ur samma bildserie och är väldigt lika varandra så det blir förmodligen bara en bild vi kommer använda (som jag inte hunnit fixa med ännu så den kommer när den kommer).
Öje var tacksam att köra med och gjorde rätt i slowmotionövningarna vi gjorde för fotograferingen i alla fall, men vi konstaterade att det blir ganska mycket avdressyr eftersom vi inte kan köra på som vanligt så det är inget vi ska göra varje dag precis!
Jag körde också några apporteringar med fokus på avslutet där han har så svårt att hålla i apporten och jag tyckte det började ta sig igen efter en liten svacka.
Onsdagen bjöd på ett löppass, det sista inför halvmaran imorrn. Jag kände att eftersom det längre och långsammare passet denna vecka uteblev så skulle vi testa att köra ett kortare men lite snabbare i stället. 5 km satsade vi på, och faktiskt så kunde jag reglera farten riktigt bra så den låg klart över bekvämlighetszonen men ändå orkade jag hela vägen runt. Framsteg i löpningen, jag lär mig mer och mer om hur saker och ting känns (Svante har ju såklart inga problem att hänga med i det som är snabbt för mig, han behöver bara tuffa på) och kan faktiskt reglera insats efter planering lite grann!Igår var det egentligen skyddsträningstorsdag men jag tycker att Öje är väldigt jämn och bra i skyddet så jag känner inte att vi behöver frossa i det utan lägga merparten av hundträningstiden på lydnaden och kicka igång med spåret. Visst finns det detaljer att fila på i skyddet också, men överlag gör han det han ska och vi har hela livet på oss att putsa på detaljer!
I stället blev det mer apportering där jag helt struntar i gripandet (han springer förbi varje gång, ibland slår han den med tassarna också, och sen vänder han upp och griper den på tillbakavägen) och åter igen koncentrerade mig på stora belöningar för ett komplett avslut och ja, jag tycker det sakta men säkert börjar ge resultat. Kul!Nu sitter vi i bilen på väg upp till Sälen, starten går imorrn kl 09 och jag tänker att vi nog är hemma igen framåt eftermiddagen om allt går som det ska. Sen på söndag åker vi eventuellt till SM i Skutskär och kollar in skyddsdelen, det beror lite på hur det känns i kroppen. Annelie från vår träningsgrupp skulle ha varit med men tyvärr har hennes hund skadat sig idag när de är där uppe så hon måste avstå, SÅ fruktansvärt tråkigt och vilken otrolig besvikelse!!
Så nu känner även jag mig lite avslagen, det var ju liksom henne jag ville heja fram… Men Svante har inte varit på ett SM på flera år och vill dessutom kolla in lite hundar så det blir nog så att vi åker ändå. Jag hoppas på liiite sovmorgon på söndag i alla fall!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: