web analytics

I söndags insåg jag att snön mer eller mindre skulle försvinna under onsdagen eftersom det skulle gå från -12 grader till +8 på mindre än ett dygn, så jag kände att jag ville åtminstone ha stått på skidorna en gång i år innan det är för sent. Lite snorig var jag fortfarande, men jag tänkte att om jag bara tar det lugnt och tar mig ut så spelar det ingen roll, det var ju inte för träning utan för upplevelsen det är att åka skidor!
Jag tog bara med mig Öje ut eftersom jag inte ville att Dax skulle få för sig att vi skulle köra drag och springa runt som en galning, han är ju inte någon unghund längre precis. I över en timme var vi ute och det blev många stopp på vägen för att fota och titta på naturen, -10 grader var det och vackrare vinterdag har jag sällan skådat. Här är ett urval av bilderna, och alla är oredigerade utöver att de är förminskade i storlek och fått en liten ram. Magiskt! Efter denna lilla åktur så var jag inte alls snorig längre, nässprayen har inte behövts sedan dess och jag har haft energi i kroppen. Ibland behöver man komma igång lite för att knuffa kroppen i rätt riktning helt enkelt!
Måndag och tisdag blev det därför inte morgonpromenad utan morgonskidåkning med hundarna, lite nördigt kändes det att spänna på sig laggen klockan 05.20 haha men det var det ju helt klart värt. Sen kom då onsdagen som jag hade bävat för, när all snö skulle smälta bort, och då hade jag visserligen kunnat åka på morgonen i alla fall eftersom det kom en dryg decimeter till med tung blötsnö under natten, men då hade jag en del träningsvärk efter att ha skidat tre dagar i rad vilket jag ju inte är van vid plus att pjäxorna hade tryckt lite på mina ”ringtår” så jag nöjde mig med en vanlig promenad och så provsprang vi 4 km (i regn och stormbyar, brrr) på kvällen i stället för att se vad som skulle hända med friskhetskänslan. Idag har jag känt mig hur pigg och fräsch som helst så jag deklarerar mig härmed helt frisk och kan köra på med träning som vanligt igen, och jag tror minsann vi inleder helgen med lite simning imorrn!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: