web analytics

Det kändes som ett tag sedan jag skrev nånting här så jag kollade och fick som vanligt en chock, 1,5 veckor sedan sist!
Bot och bättring utlovas faktiskt på riktigt då jag har bestämt mig för att skriva lite, lite grann men oftare i stället för att göra längre inlägg men också mer sällan. Jag tycker själv att det är roligast när det finns nåt nytt att kika på även om det kanske inte alltid är djupa och snillrika inlägg varje gång, händer det inget alls på lång tid så blir det såklart mindre intressant. Så ja, jag ska försöka lägga in saker oftare så jag har mer att läsa och se tillbaka på själv också!Sedan sist har jag bland annat köpt nytt porslin eftersom vi förut haft enorma tallrikar som knappt ens gått in i diskmaskinen eftersom de varit så stora. Men så hittade jag dessa fina engelskinspirerade blå-vita tallrikar, assietter och muggar, så de gigantiska tingen fick byta hem genom återbruket och dessa fick flytta in. De kommer troligen figurera flitigt på bild, i alla fall ett tag framöver hehe.Som här till exempel vid tredje advents frukost, eller framför pepparkakshuset och porslinsbjörnen fylld med blåbärssoppa. Haha, jag komponerar många av bilderna jag tar för Instagram så de blir lite komprimerade till en viss del av bilden eftersom jag försöker hålla bilderna på Insta kvadratiska. Kanske skulle jag köra 2019 kvadratiskt även här inne?På tal om pepparkakshuset förresten så försökte jag mig på att stapla upp en gran av gröna non-stop utanför huset, det misslyckade resultatet går att se i kanten av bilden med blåbärssoppan. Men så såg jag ett gulligt (vad jag trodde) ljus på Maxi som jag bestämde mig för att sätta dit i stället, bara det att när jag kom hem var ”ljuset” ett LED-ljus med ett yttte skal av stearin bara haha. Nåväl, det blev fint ändå ju!Lite annat julfint har vi också hunnit med, jag hade en överenskommelse som jag hade glömt bort med Annelie K om att granen ska in och pyntas till lucia för den optimala tiden av graninsuperi innan den ska ut igen. Så sagt och gjort, i söndags kläddes granen och jag kunde inte låta bli att köpa en stilig isbjörn (från Clas Ohlson faktiskt) att ställa där under haha. Mycket isbjörnar här mörker jag nu, men faktum är att jag egentligen hade siktat in mig på en lysande ren men de var slut så då blev det en Björn i stället. Jag får ta renen nästa år!Även presentinslagning har hunnits med, för första gången på några år ska hundarna få julklappar. Vi räknar med att medellivslängden kanske inte är så enormt lång på dessa…I början av veckan snöade det också som extra tillskott till julkänslorna, vi var först ut att göra spår på den arla morgonpromenaden. Så otroligt ljust, fint och rent det blev med snö, huuur härligt?!
Tyvärr låg den bara ”stabilt” i något drygt dygn, sen kom plusgraderna och nu har den slaskat och sedan fryst igen till hårt knöggel. Inte lika härligt.Några härliga träningspass har jag dock fått till, förra veckan tog jag det lite lugnt då jag kände att kroppen behövde det. Lite simning på onsdagen och sedan en ”bla bla run” runt den Stalingrå Björnömilen tillsammans med just Annelie K (det var så hon påminde mig om granen!) under lördagen. Den här veckan tänkte jag köra på igen, jag testade cykeln för första gången på länge i måndags med 30 min lugnt tramp men tyvärr kände jag av det senare i höften så det får vänta lite till. Under natten till tisdag fick jag ett stort skov av min störda mage vilket gjorde att jag inte fick sova överhuvdtaget, framåt fyrasnåret fick jag till ett par timmar och var sedan mer död än levande under tisdagen med mer återhämtning under onsdag. Men idag åkte vi direkt från jobbet till simhallen igen och så blev det 1000 meter på den grunda delen för en gångs skull vilket jag tycker är jobbigare. Det är som att man flyter sämre av nån anledning, och det kändes också underligt strömt på något konstigt sätt. Men det är ju definitivt bra träning än bara ”smooth sailing” hela tiden!Innan den riktiga snön kom gjorde jag ett tappert försök till att ta en vinterbild att göra årets julkort av, sen kom snön och jag fick till andra bilder i stället (tror jag), men annars hade denna dugit på gullpojkarna. Nu ska vi ta oss igenom fredagen också och sen går vi in i den mysiga, långa julhelgen!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: