web analytics

Igår kväll var vi iväg till Hundmetro i Enköping efter jobbet för att köra lydnad, himla skönt att slippa vara ute i blöta, kyla och halka. Jag körde framåtsändande, fot, hopp och apportering med Öje och överlag gick det bra. Dock märker jag på framåtsändandet att han måste ha en pryl synlig för att han ska springa snabbt ut, annars går det ganska långsamt och han verkligen letar efter föremål med blicken. Jag har två tankebanor om hur det ska falla på plats, antingen ska jag gå tillbaka till att kasta ut saker framåt och sedan låtsas kasta ut något för att få honom att satsa även om han inte ser något landa. Fördelen är att vi gjort detta förut, jag vet att han springer snabbt och vi kommer få många lyckanden. Nackdelen är att man inte får ha förberedelser som ser ut som kast i mondioring, så jag måste omarbeta det till något annat ändå.
Alternativ nummer två är att lägga ut en pryl och stå nära den och hetsa honom mot den, sedan börjar man dra honom lite bakåt för varje gång så att sträckan blir längre och längre. Fördelen är att hetsandet blir som en förberedelse, nackdelen är att Öje inte är så lätthetsad haha. Så jag vet inte om intresset skulle öka faktiskt, jag tror ju det men man vet aldrig.

I övrigt gick det som sagt helt ok, jag mixtrade lite med hoppet och insåg att om jag kör på att kalla in honom efter hoppen så kommer han hålla tillbaka över hindret och kanske tom slå i. Då är det bättre att få honom att tänka längre ut från hindret efter landning och sedan sätta honom där, så så får det bli (dvs inte som på filmen).
Apporteringen behöver filas vidare på i sträckan in och avlämningarna, jag tog apporten direkt när han kom igår och kastade den igen för att han skulle få jaga och känna att övningen inte tar slut direkt, och det tyckte han var kul. Under fotgåendet var han, i alla fall till en början, jättetaggad och gick superfint, sen började jag blanda in lite stolar för att träna på att sitta ner och då tappade han lite fokus. Men kul att han tyckte det var skoj med ”vanligt” fot i alla fall, det har jag fått till riktigt bra så det är kul att se att det sitter i!Idag på morgonen var det superkallt under hundpromenaden, -10 grader men kändes mycket kallare!
Ångan från andedräkten steg upp mot ögonen och skapade rimfrost som sedan smälte till små, små droppar.
Under dagen har det dock vänt, ett snöoväder drog in och lämnade ca 7 cm snö och under kvällen förvandlades det till regn som föll så det kan bli onödigt spännande väglag under morgondagen om det fryser på igen.
Jag höll mig inne efter jobbet och körde ett litet fyspass bestående av 15 minuter cykel varav 10 på en tyngre växel och sedan 20 min styrka med gummiband där jag gjorde påskjut för löpning, benlyft för löpning (jag har ju film på det sedan tidigare), enbent marklyft och en dynamisk planka. Tre varv med tio repetitioner blev det, och sen avslutade jag med en minuts squats. Lagom pass på alla sätt och vis, och jag kommer säkert känna av det imorrn!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: