web analytics

Lång vecka på jobbet, eller snarare normallång med fem dagar men med alla kortveckor som har varit blir man ju bortskämd haha. Regn och rusk under början av veckan men nu till helgen har det ordnat upp sig med besked och det är superhärligt väder!Under vardagarna blir det som vanligt inte supermycket gjort, men i onsdags drog vi iväg till klubben och tränade hund.
Jag har beslutat mig för att lägga krutet på längdhoppet inför tävlingen i Landskrona eftersom Öje inte ville hoppa det rättuppstående i Enköping och jag vet att han i våras hade betänkligheter vid pallisaden så den vill jag inte chansa på. Sen kan vad som helst hända med vilket hinder som helst (uppenbarligen), får han en idé om att inte hoppa eller att springa på sidan så kommer han att göra det. När vi tränade framåtsändande i onsdags fick han för sig att en kon åt vänster var något jag hade lagt ut som han skulle springa till, och trots att jag sa till honom ordentligt när han tittade efter den och trots att han tittade i rätt riktning när jag skickade så sprang han ändå ditåt när han fick startkommandot. Det går liksom inte att få idéer ur hans huvud när han väl har fått dem!I övrigt gick träningen rätt så bra, jag gjorde framåtsändande åt olika håll för att vänja honom vid att om han springer dit jag pekar kommer en belöning och det funkade bra. Några sämre men några bättre fjärrdirigeringar, mycket bra på instabila halmbalar. Bra apporteringar, bra fritt följ. Nötandet fortgår imorrn…Igår efter jobbet hade jag tänkt cykla en vända i det vackra vädret, men Svante föreslog att vi skulle cykla gemensamt idag i stället och cykeln stod dessutom blockerad av mountainbiken i cyklerummet så jag drog i stället på mig löpskola och tog en 3 km runda. Det kändes som att jag lufsade fram i ett helt lagom bekvämlighetstempo vilket också pulsen bekräftade då jag kom hem och hade snittat 162 bpm vilket för mig är väldigt lågt under löpning. Ändå hade jag ett snitt på 6.33 m/km vilket för mig är hygglig fart, så det var en bra runda. Asfalt förvisso där man blir snabb, men också halva varvet med svag uppförsbacke precis hela tiden. En trevlig runda avslutad med en kall Freeze (glutenfri och alkoholfri öl köpt på Ica Maxi) i uterummet!På helgerna är man ju nästan alltid en hjälte så idag direkt efter frukost tog vi den där cykelvändan som vi pratade om igår. Svante vek av efter dryga milen pga att han kände av och ville spara på sitt knä som tagit ordentligt med stryk efter hans olycka där han bröt foten, men jag fortsatte på min vanliga tremilarunda. Det kändes verkligen toppen och jag funderade på att förlänga den ytterligare men så blev det inte, kanske nästa gång. Älska att cykla!
Efteråt tog jag mig äntligen i kragen och tvättade av den stackars hojen, jag vet inte om jag någonsin gjort det ordentligt utan bara spolat av den snabbt med högtrycken. Nu är den ren i alla fall!I övrigt har vi haft en väldigt lugn och trevlig dag i värmen, 28 grader visade bilen när vi åkte och handlade och rastade hundarna. Blandningen mellan massor av regn och sedan hög värme har verkligen gjort susen för naturen som nu frodas delux, det blommar och växer överallt!
Jag satte en massa fröer i en kruka i våras som ju sedan tog sig, jag trodde dock att det bara var blommorna som växte och inte ärtskotten men idag insåg jag att jag har haft fel för nog kommer det sockerärtor allt!Tacksamt att peta ner saker i en kruka och sen några månader senare finns det snacks att plocka, verkligen häftigt!
Jag har också kostat på mig en ny orkidé efter några år utan. Det är min favoritblomma men tyvärr trivdes de inte så bra vare sig i Solna eller i huset. Jag hoppas dock att den här kommer överleva, tyckte den var fantastisk med så många blommor och knoppar, och det läckra bladmönstret. Så nu håller vi tummarna för att den står sig länge!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: