web analytics

Jahapp, här hände det ju en grej… Jag hade noga planerat att ha precis lagom tid kvar på förra veckans träning för att det skulle bli en najsig liten cykeltur igår söndag. Meeen… Så råkade det ju bli så att vi satt dryga 8 timmar i en bil fram och tillbaka till Sundsvall, plus de vanliga rastningarna av hundar osv. Så plötsligt var veckan slut, med 01:14:00 kvar att träna. Bu!Samtidigt känner jag ”jahapp” åt det. Jag hade kunnat sätta mig på hojen och kört en vända efter att vi kom hem, vädret var varmt och det är ljust länge. Men jag hade ingen lust, så då fick det vara. Målet på tre timmar i veckan är ju bara satt av mig själv och för mig själv, och då kan jag också hantera det som jag vill. Vill jag inte träna så måste jag inte, jag väljer ju själv.
En lärdom är dock att inte spara tid till helgen (söndagen) utan se till att träningen är klar tidigare och i så fall köra mer träning som bonus.Den här träningsveckan däremot har verkligen kickstartat genom att jag och Svante (!) sprang milen. Efter ca 5 km såg vi hur tunga moln rullade in, och vid 6,5 km började det regna. Mellan kilometer 7-9 regnade det så att det rann från näsa, haka och armbågar och man fick stryka händerna över ögonen var femte meter för att se någonting. Trots det var det ju fortfarande varmt i luften, så jag tyckte ändå det var härligt och fick lite ny energi trots att det var långt in i rundan. Svante tyckte det var hemskt, men han krigade på ändå och fullföljde sin längsta runda sedan 16 april och 13 veckor efter att han bröt foten och sabbade främre korsbandet i knät. Det kommer för övrigt bli en ny operation på det, men än så länge vet vi inte när.

Tempot på denna runda var sansat, vi pratade en del, jag snittade 165 i puls och vi kom in på 01:13:10. Då gick vi också i backarna (som vanligt för mig), så sammantaget var det ett riktigt bra pass med den tiden (under lång tid låg mitt pers på milen på 1h 12min) och ändå så pass låg puls. Precis det jag strävar efter med min uthållighetssatsning som jag kör nu!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: