web analytics

Idag var jag på återbesök hos veterinären med Dax, det var dags för röntgen av lungorna och lämna blodprover för analys. Som vanligt charmade han alla i sin väg och förslaget på att lämna kvar honom där kom upp, han är poppis farbror Grånos!
Men jag förstår dem, han är en sådan personlighet. När sköterskan stack honom i benet med venkatetern för att ta blodproverna så gömde han ansiktet i mitt armveck precis som om han inte vågade titta, och när han låg på röntgenbordet  och de skulle ta plåtar från flera håll så behövde jag som vanligt bara be honom att lägga sig först på ena sidan så de kunde ta bilden därifrån och sedan säga ”andra sidan” så vände han sig själv. Duktiga, duktiga Dax!Bilderna på lungorna såg bra ut och veterinären kunde inte se några avvikelser. På eftermiddagen ringde hon med beskeden på proverna, och även de hade jättefina värden så nu blir nästa steg ett ultraljud av buken innan knölen opereras bort den 8e oktober. Jag tänker att om han vore full med metastaser i buken så borde proverna ha skvallrat i alla fall lite om det, så det känns ändå som ett bra utgångsläge.
Medan vi väntade på resultaten så åkte vi och rekade lite sökskog inför en träningshelg vi ska ha i början av oktober, och sedan tränade vi lite lydnad i det vackra vädret. Till och med Dax fick vara med och köra igenom de moment från eliten som jag vågar köra med tanke på hans ålder och senan i bakbenet som jag inte vill ska dras upp; fritt följ, framåtsändandets saktadel och ljudgivning. Saktadelen gick förvånansvärt bra, han kan än!
Öje fick träna ganska många ingångar med apporten då han har en tendens att sätta sig snett med bakdelen (gamla synder från när han skulle in direkt till sidan med apporten), några turer framåtsändande, en vända vittringsapportering och sedan kryp. Jag är sugen på att damma av lägrelydnaden och köra ett lägre spår till våren, men jag måste i så fall ta tag i vårt spårande och försöka hålla i det under vintern vilket historiskt sett har visat sig vara ointressant. Men det är alltid kul att träna det som faller mig in, och i synnerhet när det är något vi är bra på som tex brukslydnaden!


Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: