web analytics

Ännu en tredagars helg till ända, och vi har nyttjat den till max!
I lördags var vi och simmade, första gången för mig sedan 9e augusti. Redan i första armtaget kände jag en liten smärta i vänster axel som jag haft problem med tidigare, men jag plaskade på i 600 meter i alla fall och det kändes inte värre efteråt.Under lördagen blev det också lite hundträning, och framåt kvällen när vi var hemma igen så drog vi ut på en löptur!
5 km i lugn takt, och för en gångs skull följde vi hela spåret runt eftersom det var kolsvart utanför de upplysta slingorna. Annars brukar vi vika in på sista biten av milspåret när vi springer femman för att undvika den värsta backen, men den här gången resonerade vi att vi hellre ville gå mer än springa i totalt mörker.
Känslan var väldigt bra, andningen och pulsen höll jämn rytm och vi kunde småprata under större delen av vändan. Jag premiärsprang i mina nya Speedcross 5, rena drömmen och jag upplevde att de gav lite extra skjuts i steget pga det fantastiska greppet. Fem stjärnor av fem, äntligen kan jag också ha dessa storsäljare!Igår söndag spenderade vi på att göra en del ärenden och greja hemma, och sen blev det mer hundträning. Jag spårade ett spår utlagt av Svante med Öje. Det märks väldigt väl när det är annan spårläggare, Öjes spårteknik förändras väldigt mycket och han glömmer av små trix som han lärt sig under mina spår. Igår märkte jag också att han klev över många av godisarna i spåret trots att han har väldigt hög motivation på näring så jag tror att han går upp i nyfikenhet när det är andra spårläggare och glömmer både att vara noggrann och hur man tar sig tillbaka om han tappar det. Vi får nöta med andra spårläggare när vi kan!
Svante körde lydnad och hopp på klubben med Gaist, de är väldigt duktiga och Gaist har en himla trevlig arbetslust och förighet som jag gillar. Det är tex inga problem för oss att växla förare så jag kör hunden och Svante figgar, han köper läget direkt och vill bara mer!Fripasset idag bjöd också på full sula vad gäller aktiviteter, först en långpromenad som sig bör med alla hundarna. Sen åkte jag till nya marker och lade ut ännu ett spår till Öje. Hem och lämna Gaist och Dax och sedan åka förbi sjukhuset med Svantes matlåda som han hade glömt. Tillbaka ut till skogen och tog spåret, som sagt så är det en helt annan hund i mina spår och där kommer det fram mer och mer fina beteenden för varje gång vi spårar. Han är mer mån om kärnan, han ringar tillbaka till där han haft spåret tidigare, han har en helt annan närvaro i det han gör!Efter spårandet åkte jag hem och käkade lunch och tog en powernap i 30 minuter tillsammans med de ludna, sen drog jag iväg till gymmet.
30 minuter crosstrainer och sedan två varv på mitt coreschema fick det bli, och sen lyxade jag till det med 10 minuter i bastun efteråt!Väl hemma igen hade det hunnit bli mörkt och Svante hade kommit hem från jobbet, så vi åkte iväg och tog ännu en långpromenad och handlade lite mat innan vi återvände hemåt och Svante lagade middag medan jag satte igång en tvättmaskin och riggade upp ljusslingor i och utanför uterummet. Sen kunde jag faktiskt ta kväll med gott samvete, helgen har verkligen levererat på alla plan!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: