web analytics

Under veckan började jag fixa med ett inlägg om hur jag håller på och lära in bevakning av föremål, men det har inte blivit klart och utöver det har jag inte haft någon inspiration till att sitta vid datorn annat än för att kolla på lite serier. Så här är det vi har pysslat med den senaste veckan!Första advent förra söndagen och den firades in med pepparkakor och cream cheese till frukost. Sen satte jag upp adventsljusstakar och ljusslingor för fulla muggar, och så åkte vi till klubben där Svante hade en träning och jag körde på med lite mer bevakning av föremål. Det var praktiskt att ha snö så kunde jag dra upp en ring runt föremålet på (hyfsat) rätt avstånd som det ska vara på tävling, även om jag tänker mig att Öje ska bita först när figuranten mer eller mindre tar i föremålet. På måndagen var jag ledig igen och då passade jag på att ta med grabbarna på laserbehandling. Dax har sträckt sig (?) i vänster höftböjare och verkade också ha ömhet upp mot bäckenet så han går på koppelpromenader sedan en dryg vecka, och Öje är alltid stel som en pinne så lite mjukgörande verksamhet sitter aldrig fel.
Efter lasern var det dags för vår tur då jag hämtade Svante och så åkte vi till simhallen direkt efter att han hade slutat jobba, jag körde ihop 600 meter och denna gång kände jag mycket mindre i axeln så det känns som att simning är rätt melodi för att bygga upp den och inte tvärt om.Sedan blev det tisdag, onsdag, torsdag och fredag med jobb, och den enda aktiviteten under de dagarna var 30 minuter cykel på torsdagskvällen. Tanken var egentligen att springa, men eftersom snön tyvärr till stor del hade töat så kändes det bättre att springa under helgen när det var ljust så man kunde se var isen låg kvar. Fredagskvällen spenderades i soffan med de två myspropparna ovan och även Gaist som gjorde oss sällskap från och till. Lördag gav spänning så det förslog när vi åkte och tittade på när systersonen Jacob spelade handbollsmatch. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av handboll och har aldrig tittat på en match live, men när det var någon vi kände som spelade så var det riktigt spännande och kul!
Det var P06 som hade bjudit in några killar från P07 där Jacob spelar till att vara med under lördagens matcher då de saknade några spelare som hade matcher på annat håll. Ett år i den åldern gör verkligen mycket, storleksskillnaden var enorm och det är ju inte så lätt att hålla undan folk när man är mer än ett huvud kortare än dem. Tyvärr blev det därför förlust i båda matcherna som de spelade, men jag tyckte det var otroligt spännande och roligt ändå så nu vill jag gå på alla matcher som de spelar haha!Efter att ha tittat på sport blev det dags att idrotta på egen hand, 5 km löpning i 3 plusgrader, regn och bitvis hård blåst stretade vi ihop. Visst är det skönt att springa i 18 grader, halvklart väder och i enbart shorts och linne, men man är ju nästan aldrig så nöjd efteråt som när det har varit riktigt motigt och jävligt men man tar sig ut ändå. Huden är ju vattentät, man får se det så!
Andra advent spenderades idag med att åka på långväga besök till denna goding med syskon. Dax bror Dunder och Öjes syster Östrid har fått valpar, och hade jag letat efter ny hund så hade jag sett till att tinga en av dessa valpar direkt. Man vet ju ALDRIG vad det blir när man parar, men en realistisk gissning är att detta kommer bli snälla och sociala valpar med fin arbetslust, kamplust och en god portion allvar att plocka fram om det behövs. Väldigt trevliga hundar med andra ord!
Extra kul är också att alla kommer gå till folk vi känner/känner till sedan tidigare och förmodligen kommer träffa lite då och då, så vi kommer få nöjet att se hur det går för dem och vad det blir av dem till slut!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: