web analytics

Alltså… Jag har gjort mycket jobbigt de senaste fyra åren, jag har tidigare aldrig hållit på med konditionssporter men plötsligt började jag simma, cykla och springa och har i princip varenda pass sedan dess legat mest i pulszon 5 och tränat. För den som inte vet är det den högsta pulszonen och där tränar man sin mjölksyratålighet genom hård ansträngning. För min del har det absolut inte varit meningen att ligga där och nöta pass efter pass, tvärt om gillar jag inte att ta ut mig fullständigt och går inte igång på smärta och pannben som många gör. Men då jag har en puls som skenar hej vilt bara av att knyta skorna så har det bara blivit så.
Nu har jag haft en segdragen hosta sedan flera veckor tillbaka vilket gör att jag inte varken kan eller vill träna på med puls- och andningshöjande aktiviteter, så vad passar då bättre än att medvetet köra pass som riktar sig mot uthållighet, dvs ”långt och långsamt”?Jag kan tala om vad som passar bättre. Att köra på så att man känner pulsen dunka mot trumhinnorna passar bättre. Att känna muskelfibrerna jobba på tills de är stumma och inte orkar mer passar bättre. Att ha ben som inte förstår när man stannar utan behöver ett par minuter för att hitta ett läge där man kan gå passar bättre.
Det som INTE passar bättre är att försöka hålla sig i pulszon 2!
Att hela tiden behöva titta på klockan för att se så man inte kliver över gränsen. Att rätt som det är upptäcka att hoppsan, där gick visst gränsen till zon 4 ja, då tar vi det lugnt och andas… Detta är by far MYCKET svårare än att försöka sätta nytt pers på milen, det kan jag lova!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: