web analytics

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om tisdagens träning redan, men det har jag ju uppenbarligen inte gjort. Jag skyller på pollenhjärna, hela veckan har gått på lågvarv pga tjocka bihålor och grusiga ögon. Samtidigt vill jag undvika pollentabletterna eftersom de orsakar väldigt mycket drömmar för min del, så en natts sömn betyder inte alls att jag är utvilad efter att ha tagit sådana!
Egenträningen har fått stå tillbaka, men som vanligt så blir ju allmäntillståndet knappast bättre av att bara vara stilla så till helgen ska vi se om vi kanske tar oss an milen i lugn takt jag och Svante.I tisdags blev det i alla fall hundträning, årets första gemensamma skotträning på klubben gick av stapeln och jag ville både lägga plats och köra budföring med Öje.
Platsliggningen blev inte helt lyckad, han bryr sig inte om skotten men precis som när han var liten så fick han för sig att det var inkallning och låg och vibrerade, och efter ett tag började han krypa mot mig. Jag vill ju inte gärna säga till på skarpen när det är andra hundar runt omkring, men samtidigt kan jag inte låta honom lägga sig till med sådana ovanor så vi ska lägga fler gånger under mer ordnade förhållanden så kommer det där att fixa till sig.Budföringen blev ok för den nivå vi är på nu, förutsättningarna var helt förändrade med ny (manlig) mottagare, längre sträcka och skott. Vi provade ett kort skick först för att se så att Öje var mottaglig för att komma in fot hos en främmande person, och det gick bra. När vi sedan körde på fullt avstånd hade han fint fokus på mottagaren när vi ställde upp och startade fint från mig, men jag tror han blev lite ställd av skottet under sträckan han sprang för han svajade till och började sedan skälla på mottagaren innan denne kunde kommendera in honom i fot. Sträckan till mig gick sedan mycket bra, så högst troligen är det som sagt inte skotten han reagerar på utan överraskningen av att det händer något ovanligt.

Som kompensation för dessa två halvknackiga skottmoment så gick han sedan flera längre sträckor perfekt fritt följ med stort engagemang och full kontakt, och då är ju allt genast förlåtet haha!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: