web analytics

Ok, min tanke med att lägga ut veckans Instagrambilder var ju inte att de helt skulle ersätta alla andra inlägg, men så blev det nästan den här veckan.
Vi har i alla fall hunnit med en del egenträning den här veckan vilket glädjer mig, för första gången på länge nu så känns det som att kroppen är med på att hålla igång!
I måndags körde jag 45 minuter cykel på trainern, väldigt tråkigt att inte köra ute men jag tycker att det är för kallt fortfarande. Jag hade inget egentligt mål med pulszon eller liknande, utan ville bara få ihop en längre stund av trampande helt enkelt.I onsdags åkte jag och Svante iväg till mountainbikespåret som går vid Rocklunda motionsområde och sprang, strax över 5 km är det och på sina ställen ganska tekniskt. Detta passar mig mycket bättre än att springa på slätt underlag, då blir det lätt så mycket fokus på tid och eftersom mina tider inte förändras så mycket så känns det som att utvecklingen står still (även om jag vet att det inte är så).
I skogen kan man ju inte mäta tid på samma sätt, visst kan man ju jämföra samma runda om och om igen men eftersom terrängen skiftar så får man ju anpassa farten därefter och fokuset på ”minuter per kilometer” försvinner. Dessutom passar det mig bättre att få mer variation i mot- och medlut eftersom jag blir väldigt ansträngd av uppförsbackar men har en snabb återhämtning. I terräng kommer det ju lite av allt hela tiden till skillnad från att springa på plan mark där både upp- och nedför kan pågå i flera hundra meter ibland.

Även idag är planen att få till lite rörelse, antingen genom en tur till simhallen vilket var på tok för länge sedan nu, eller ett varv i milspåret på Björnö i valfri takt. Eller kanske både och, vem vet?!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: