web analytics

Nu har det gått ett par veckor sen jag lade ut något nytt här, faktum är att jag har varit på väg att avveckla domänen/bloggen och därför struntat i det. Den kostar några kronor varje år och med tanke på hur lite jag använder den och att jag bör vara försiktig med mina utgifter så länge jag pluggar så känns det som onödiga pengar.
Men sen när jag skulle ta bort den så insåg jag att jag har tre mailadresser knutna till den som jag använder dagligen, och naturligtvis att allt innehåll skulle försvinna för evigt. Nu har jag ju alla bilder sparade ändå, men allt annat skulle ju försvinna. Då blev jag lite nostalgisk, och då sa Svante att han kunde betala den åt mig om det skulle vara så. Fint gjort!

Vi har hur som helst inte uträttat några storverk under de veckorna som gått, Svante har jobbat och jag har ägnat mig åt lite administration åt klubben och annat smått och gott. Sen har det blivit en hel del hundträning också, under helgen som var drämde vi till med träning hela fyra dagar i rad så hundarna trodde väl att vi hade blivit tokiga!
Tanken för min och Öjes del är att träna inför att gå ”white dog” på vår mondioringtävling den 11/9, dvs vi ska vara ekipaget som visar de som ska tävla hur momenten är placerade på planen och var man ska göra vad. Planen är att vi ska gå för både klass 1 och 2, så vi måste nöta på tvåans moment nu eftersom det bara är ettan vi har tävlat i. Det som hittills har varit lite knepigt har varit ”sök och transport”, dels för att Öje har en tendens till att komma tillbaka till mig om han inte hittar figgen ganska snabbt och dels för att han har svårt att hålla sig ifrån att tjuvnypa i figuranten under transporten. Han får bara bita när figgen försöker fly så det är typiskt obra att smyga in ett litet bett när helst han känner för det. Öva öva!

Vi har också tränat mer på hopp över rättuppstående hindret vilket vi började hoppa på i vår karriär. Då funkade det fint men sen när vi kom ut på tävling så visste han plötsligt inte hur han skulle göra, och då bytte jag (först till långhoppet men där springer han gärna på sidan den lilla latmasken och sen) till palissaden som de flesta hundar har lättast för. Den har vi nu petat upp på maxhöjd för klass 2 – 210 cm – och det gör han riktigt bra bara jag placerar honom lite längre ifrån hindret så att han hinner ta ett galoppsprång innan han stampar av. Det rättuppstående har också fungerat fint peppar peppar ta i trä, och jag kör enligt devisen ”maxhöjd är den enda höjden” så vet han att han måste ta i ordentligt i alla hopp. Jag tycker att det har fungerat sämre att starta lågt och sedan höja, då har han känt in sig på en höjd och sen ändras den uppåt… Nej, hellre tvärt om i så fall, så länge fysiken finns där för att klara det såklart!

Jag har också anmält oss till att tävla i startklass lydnad den 21/8, min förhoppning där är att få till ännu ett uppflyttningsresultat. Då har vi i så fall två resultat och behöver bara ett till för att få lydnadsdiplom i startklass. Sen är nog lydnadskarriären över för vår del med tanke på att jag verkligen inte är en person som gillar att pilla med detaljer och nöta i all oändlighet, men man ska ju aldrig säga aldrig förstås!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: