web analytics

Ytterligare en händelselös jobbvända är snart till ända, visserligen fick jag och Dax jobba lite, lite grann mot några stökiga ungdomar måndags men i det stora hela har det varit lugnt som i graven för vår del.

Igår gjorde vi absolut ingenting innan det var dags att åka och jobba men idag kände jag mig ganska pigg ändå när jag vaknade så vi drog iväg till klubben och gick de 4 km som denna vecka varit vår standardrutt. Trots att jag är galet trött i fötter och ben så satsade jag ändå på att ”powerwalka” lite för att få upp pulsen. Tröttheten tror jag definitivt kommer från jobbkängorna och nu har vi fått lite mer att gå runt på i mitt distrikt så då märks det ännu mer hur slut de är. Men i helgen ska jag se till att skaffa nya!
Tyvärr blir också själva promenerandet lite hackigt när man går i dessa spår, mycket motionärer och folk som ska hem från jobbet gör att jag måste kalla in pojkarna lite då och då och Brimer måste jag ju dessutom hålla i när vi sedan går förbi eftersom han inte kan ”här”. Ska kanske börja träna in det…

Generellt när det gäller Brimers träning har jag haft rätt svårt att hitta motivation till att göra så mycket, med så många hundar som vi haft så länge och dessutom själv ha fem valpar inom åtta år i bagaget så har det inte känts superupphetsande att börja lägga nya grunder i framför allt lydnaden. Ett tag kände jag mig lite stressad över det faktumet tills jag insåg att det faktiskt inte finns någon lag i Sverige på att de ska kunna minst tio moment den dagen de fyller ett år, eller att man måste ge sig ut och träna även om man inte vill. Det är ju ett fritt land och om jag nu väljer att lägga tid på att skapa relation, bygga på miljöbitarna och lära honom belönings- och bestraffningssystem så är jag övertygad om att momentlydnaden kommer gå att lära in på ett litet kick den dagen jag känner för att göra det. Det kanske blir nästa vecka, om ett halvår, när han är fem år eller aldrig, vem vet??
Han bryr sig knappast om han inte kan fritt följ eller inkallning, det är ju andras förväntningar och normer jag i så fall inte följer. Det vore ju dock inte första gången, så det kan jag nog också leva med!

2 Thoughts on “Intet nytt…

  1. Alltså han är sååååå söt Brimer!! <3

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: