web analytics

I söndags skulle jag lägga upp nya hemsidan på nätet tänkte jag, men i min iver så raderade jag också bloggen och alla inlägg. Därav tystnaden. Som tur var kunde mitt BÄSTA webhotell rota fram en backup på filerna, och aldrig, aldrig mer kommer jag radera någonting som har med något annat än hemsidan och dess layout att göra!
Egentligen är backupfilerna inte till för att man ska kunna återställa raderat material utan enbart till för webhotellet själva om deras servrar skulle krascha, men jag hade tur och fick kontakt med en bra kille som lyckades fixa detta åt mig ändå. Säkerligen första och sista gången man har sån tur, men detta ska INTE bli en vana!
Det ironiska är dessutom att jag i normala fall alltid sätter mig och kopierar alla mina inlägg till hårddisken med jämna mellanrum, utifall något skulle hända med webhotellet. Men inte ett enda inlägg för 2012 har jag kopierat, och tänkt hur länge som helst att ”jag MÅSTE fixa det där!”. NU ska jag genast göra det!!!
Nya hemsidan är i alla fall uppe nu, ”nyheterna” förutom den sedvanliga färg- och designändringen är att Twitter är borta, fotogalleriet endast går att komma åt genom startsidan (men både det och bloggen har blivit bredare för att rymma större bilder) och såklart att Brimer har fått en egen sida. Den känns lite skral än så länge, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer… Vi håller ju liksom fortfarande på att lära känna varandra känns det som, han är ju så ung!

Dessa dagar har i alla fall bjudit på en massa trevligt och faktiskt inget otrevligt alls (förutom de raderade filerna då) vilket jag är djupt tacksam för. I söndags sprang jag en sväng, tanken var att det skulle bli 5 km i lätta spåret men när spåret förvandlades till stig som gick ut över en äng i gassande sol (23 grader i skuggan var det då) så dog jag och började gå i stället. Nästa gång kanske jag tar det!
Enligt RunKeeper hade jag då sprungit 3.89 km, men jag har noterat att RK är jävligt opålitligt vad det gäller sträckorna, ibland tappar den kontakten med GPS:en och då blir det lite hipp som happ… Detta börjar bli irriterande och jag har faktiskt funderat på att skaffa mig en pulsklocka med GPS för den sakens skull. Jag ska kolla runt lite och se vad jag kan hitta, hobbymotionär som jag är så behöver jag inte någon svindyr manick som har en jäkla massa lull-lull i så fall utan en enkel pryl som kan visa hur jag har sprungit och hur långt det blivit. Och pulsen + tiden då antar jag eftersom det troligen är grundfunktionerna på en pulsklocka av namnet att döma haha!
Jag har sedan tidigare en pulsklocka (för 300 kr från Stadium) men den har inte GPS så där får jag bara reda på just tid och puls. Kanske skulle önska mig en i julklapp?!

Gräddvispslick!

På kvällen var jag duktig och målade klart badrumsdörren och lite på listerna i hallen, gångjärnen på dörren rostar av färgen vilket gör att rostfläckarna syns igenom efter ett tag. Jag vet inte riktigt om det finns nån bra lösning på det, jag målar på mer färg bara och ser glad ut hehe!
Mestadels är hallen nu klar, det är lite kvar att pensla runt ytterdörren och fönstret, ytterdörren och köksdörren ska också målas och sedan ska R sätta upp tapeten på fondväggen men sen så!
R tyckte också att vi skulle slipa och lacka tröskeln vid ytterdörren, men jag tror att om den blir fin och fräsch så kommer man vilja slipa och lacka om hela golvet och det känns ju lite onödigt så länge det bor hundar här.
Lite pyssel är det också kvar i badrummet, det ska sättas silikon runt dörrfodret och toastolen och tröskeln ska sättas fast, men det är så fjuttiga detaljer i jämförelse med hur det en gång har varit (utrivet till regelverket) så det känns som bagateller. Det blir jättefint!

Också reparerat efter Brimers senaste lilla arkeologiska utflykt ner i biabädden. Även denna gång innehöll den bara skumgummi, det var konstigt?!?

Under måndagen var jag ganska stel, framför allt i ryggen, och jag vet att det är pga att jag slarvade med stretchingen efter löpningen. Jag har ju sedan länge ”problem” med att mina sneda sätesmuskler drar ihop sig för mkt och orsakar snedbelastning och muskelknutor i ryggen, och om jag inte stretchar ut dem med jämna mellanrum (varje dag enligt min naprapat hehe) så blir det knas… Så jag får skylla mig själv, men som tur är vet jag ju varför det blir som det blir och kan åtgärda det genom att göra som jag blivit tillsagd!
Det blev ingen fysisk aktivitet denna dag förutom promenerande, i stället la jag tre jättekorta spår till Brimer. Nu var det ett tag sedan vi spårade nånting och sist så var han väldigt störd av miljön runt omkring så denna gång var tanken helt enkelt att se om det skett någon utveckling i honom själv sedan dess.

Redan när jag tog ut honom ur bilen och gick mot spåren märkte jag en klar skillnad, han var sprallig och positiv, sprang och studsade omkring som en galning. När jag satte ner honom en bit ifrån spåret för att ta på sele och lina satt han och vindade och gjorde ett par startförsök, och när jag väl släppte på och sa ”spår” så visste han precis vad han letade efter och tog upp spåret jättesnyggt. Bra attityd och lagom fart (lite småtravandes) genom hela första spåret, visst gick han av lite här och där men rutinen är ju lika med NOLL så det är ju inte så konstigt!
Även inför andra spåret hade han ett fint intresse, där blev dock upptaget lite snurrigt då han först gick över spåret och sedan på vägen tillbaka tog bakspår och var envis som synden på att spåret gick åt det hållet!
Mycket tror jag var pga att jag tog ett par steg bakåt också för att plocka klädnypan som visade var jag hade gått ut, han är känslig för mina signaler och detta måste jag bära med mig är vi spårar så jag inte omedvetet visar honom spåret med kroppsspråket.

Han gav sig inte utan skulle prompt gå bakåt, men eftersom jag inte vill att han ska lära sig att det är det minsta ok att gå baklänges så höll jag emot och tog till slut ett par steg i rätt riktning och då svängde han om och tog det rätt och fick massor av beröm. Jag vet att det är många som säger att de låter sina hundar bakspåra eftersom det ändå inte leder till någon belöning, det finns ju inget åt det hållet. Jag tänker dock att för vissa hundar så är spåret i sig så pass självbelönande så man behöver inte ha en apport/burk/flärp eller vad det nu är man har i spåret för att hunden ska känna att den har tjänat på att spåra bakåt i alla fall, så jag förhindrar det genom att hålla emot i linan helt enkelt. Ett par steg bakåt är för mig ok för att riktningsbestämma, men sen ska de konstatera att spåret går åt andra hållet och då vända. Åter igen är ju detta en vanesak som han kommer lära sig när han får spårrutin, men det är ändå något som jag redan från början håller koll på!

Tredje spåret gick också mycket bra, där var jag lite vilsen eftersom terrängen var väldigt likadan hela tiden men lite här och där såg jag små riktmärken som jag sett ut och då visste jag ju att vi var på rätt väg även om jag inte hade koll där emellan. Härligt driv och bra känsla hos honom under alla tre spåren alltså, och inga tendenser till att stanna upp för att titta, lyssna eller något sådant så helt klart har han bättre självförtroende för att vara på egen hand och har också en bättre känsla för mig verkar det som. Det tar lite tid att vinna denna killes förtroende tycks det. Kanonkul att se att det tar sig!

På kvällen igår blev det lite mer målning i hallen och sen har jag sorterat in papper och lite annat tråkigt skit som måste göras, förstår inte varför det ska vara så svårt att ta tag i på en gång… Jag saknar ett skrivbord där jag kan ha lite ordning och koll på allt sånt, nu blir det mestadels på soffbordet jag har mitt ”kontor” och det är både opraktiskt och oergonomiskt. Ibland känner jag av både armbåge och handled om jag suttit mycket med datorn i soffan, jättedumt att dra på sig sådana onödiga förslitningar!

Igår tisdag blev det inte så effektiv verksamhet, jag surfade runt lite och skrev om söndag och måndag här medan några maskiner tvätt kördes i källaren. Sen hämtade jag ut mina Muckboots som redan hade kommit med posten, fantastiskt bra leveranstid måste jag säga när jag beställde dem i fredags!
Jag blev lite besviken på färgen faktiskt, på hemsidan såg det ut som att de var bruna och vita men i verkligheten är de faktiskt bruna och ”beige” som det står på kartongen men jag skulle nog kalla det ljusgult. Ett kort tag funderade jag på om jag skulle skicka tillbaka dem, men så kände jag bara ’äh, skit samma!’. Jag vill inte ha några enfärgade, tråkiga historier och de andra med mönster är röda och ”beige” så de är ju inte bättre de!

På kvällen blev det födelsedagsmiddag för min svåger där både Brimer och Dax fick mingla i omgångar, Brimer behöver verkligen komma ut bland folk och se lite nytt då han är påverkad av miljö och lite osäker på folk. Så länge man låter honom sköta sitt i fred går det dock utmärkt, han tar tid på sig bara!
Dax däremot är ju en van socitetsräv och började nästan yla av lycka när han såg min mamma ute på altanen när jag tog in honom på tomten. Sen blev det full fart in i huset och hoppade nästan rakt upp i pappas knä den galningen. Man kan inte anklaga honom för att vara osocial i alla fall hehe.
Som vanligt blev det massor av god mat hos syster-yster med familj, framför allt den amerikanska äppelkakan som jag nog fick i mig en tredjedel av på egen hand till slut… Men nu får det vara nog med allt detta mumsande, trots att jag rör mig mer än förut så går uniformen inte på lättare så jag får väl ta tag i det hela och lägga om kosten lite då. Jag har inget till övers för dieter om man inte av någon anledning behöver gå ner i vikt snabbt inför någon form av sportprestation (typ invägning, deffning etc.), min känsla är att precis som med nyårslöften så är dieter bara ångestframkallande påfund som några smarta människor tänkt ut för att tjäna pengar på andra stackare. Men att ta bort allt ”extra” utöver den vanliga maten och eventuella mellanmål är ingen stor grej, skippa de där ostbågarna framför TV:n eller godiset i jobbilen. Tyvärr är det så lätt att skapa beteenden och så svårt att bryta dem!

Dax tigger till sig gos av pappa.

På vägen hem svängde jag förbi klubben för en kort promenad, och naturligtvis testade jag också stövlarna. Det första jag tänkte på var att de var lite knepiga att få på sig, jag har inte överdrivet höga vrister men jag fick ändå trycka till lite för att få ner foten i själva skon. Väl nere så satt de väldigt tight runt foten men kändes ändå tillräckligt breda för mina plattfötter. De är väldigt styva i gummit, känns väldigt rejäla och tjocka men utan att väga mycket. Dock tror jag inte att de ändrar formen eller töjer sig nämnvärt när man går i dem, skulle de vara för smala så kommer de alltid vara det liksom. Jag kände av att de låg an mer tight på översidan av höger fot, inte obekvämt men ändå så att jag kände översidan av skon när jag gick. När jag sedan kom hem märkte jag att det finns en löstagbar sula i (vilken förmodligen gör en hel del för isoleringen för de var SJUKT varma!) som jag ska testa att ta bort och se hur det blir, kanske blir det lite mer svängrum för foten då. Promenaden var bara 2 km och jag tycker ändå jag känner av lite i fötterna så jag måste kolla av om jag verkligen kan ha dem, annars får jag sälja dem igen och leta vidare efter gummistövlar som håller bra men som också passar mina defekta fötter och breda vader. Nu har ju förvisso inte fötterna varit i topptrim innan heller så vi får se!

Nu är det dags för jobb igen, men det blir bara två jobbpass denna vecka för min del och sedan en veckas ledigt med skojig hundträning och en tripp till SM inplanerat. Så jodå, sämre kan man ju ha det!
Självklart har jag under dessa dagar utan bloggen också fått en del andra funderingar som jag skulle vilja få ner på pränt, men nu är detta inlägg långt nog så det får bli vid ett senare tillfälle!

Igår hade jag på mig ”flygekorretröjan”, bra att ha om man ska hoppa från höga byggnader eller träd haha!

2 Thoughts on “Maratoninlägg för tre dagar!

 1. Gillar maratoninlägg! 😀
  Ser att dina mallar också är förtjusta i grädde! Folke kommer springandes i 750 knyck så fort jag drar igång elvispen! 🙂
  Även här ska allt jäkla ”extra” skit bort!! Men det har vi ju redan pratat om 🙂
  Trevligt att vi fick så många prattimmar när vi båda jobbade! 🙂
  Och sen tycker jag du är duktig som ökar dina löpdistanser! 😀 Heja heja!
  Kram kram!

  • UllisWeb on 25 augusti, 2012 at 16:52 said:

   Hahaha jodå, vispen är en favorit, och det spelar ju ingen roll vad man vispar heller så kommer det två majonnäser farande! 😆
   Nu har dock Dax lärt sig att det är bara när det luktar grädde man får, pannkakssmet och annat får de inte ta del av. 😉
   Mycket, mycket trevligt med allt prat!!! 😀
   Haha löpsträckorna hoppas jag fortsätter utvecklas, det sitter ju jääävligt långt inne för mig som du vet så bara 5 km är stort! 😆
   Kraaam!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: