web analytics

Eftersom jag är en funderare och gärna tar en titt på mitt eget (och för all del även andras) liv då och då så har jag under tidens gång kommit på en del om mig själv. Till exempel är jag inte så duktig på att hantera besvikelser, att bli besviken är i min värld det värsta som kan hända för det är den enda känslan som aldrig riktigt går över. Blir man jättearg, jätteglad, jätteledsen osv. så går det över efter ett tag, men besvikelser ligger alltid kvar där i bakgrunden och gnager och gör sig påminda när man minst anar eller behöver det!

Till exempel kan man ta detta med målsättningar, detta är en jättestor grej för de flesta eftersom man känner press både utifrån men kanske framför allt från sig själv att ha höga mål som man uppnår och går vidare mot ännu högre mål. Jag håller helt och hållet med om att det är superviktigt att ha mål, men om man som jag inte är så duktig på att hantera besvikelser så kan det också ställa till det rejält i självkänslan om man av någon anledning inte når målen. Och har man ingen bra känsla blir det ännu svårare att klara målen, man känner sig ännu mer dålig och så har man skapat sig en spiral av känslor som trycker ner en i skorna. Dock har jag i allt mitt funderande lyckligtvis också kommit på små hjälpmedel som funkar för mig för att slippa undan några av besvikelserna, sådana besvikelser som man skapar själv och som är helt onödiga eftersom det bara påverkar självförtroendet och självkänslan negativt!

– Sätt låga mål, mål som är enkla att uppnå. För varje lyckande växer självkänslan.
– Om man har ett högt mål, sätt i stället upp delmål som är uppnåeliga.

På min Att göra-lista står det inte ”göra klart hallen”, det blir ett för stort mål och det kommer ta evigheter innan jag får stryka den punkten vilket gör att jag tappar sugen till att ta tag i det. I stället har jag delat upp det i ”måla badrumsdörren”, ”måla lister”, ”sätta fast tröskel” osv. så att jag får stryka mer och känna att det går framåt. Vardagspsykologi när det är som bäst!

– Om man inte lyckas uppnå ett mål och känner ”dipparna” komma, ta ett steg tillbaka och tänk ”vad kunde jag gjort annorlunda, hur kan jag se till att lyckas nästa gång?”. Sänk kraven till nästa gång och se till att det går att genomföra!
– Jämför inte med andra, alla har inte samma förutsättningar i form av tid, pengar, fysisk kapacitet, kunskap etc. Det kommer alltid finnas de som är bättre, men lyckligtvis finns det också alltid de som är sämre haha!

Och det var allt från ”Hobbypsykologen talar” för idag hahaha!
Hittills har ledigheten gått helt enligt planerna för oss i alla fall, kom hem och åt en onyttig och god frukost bestående av varm choklad och mackor med ”pappas äggröra” som förmodligen fick mina kärl att dö kolesteroldöden ett litet tag men huj vad god den är!
Sen slötittande/slumrande på soffan i några timmar och nu har jag parkerat framför datorn en liten sväng innan vi ska åka ner till klubben och gå vår 4 km promenix. Efter det blir det yakiniku från wok & grillstugan och avslutningsvis ostbågar framför TV:n. Världens mest onyttiga avgångsdag, precis som det ska vara tjohoo!

4 Thoughts on “Vardagspepp!

  1. Fan Ullis du borde blivit reporter …du skriver bra och man fattar vad du menar…No blondie blondie….Mål är viktiga men lika viktiga som att inte bli besviken…för det är strängt!!

    • UllisWeb on 17 augusti, 2012 at 22:39 said:

      Haha att plugga journalistik har faktiskt funnits med i funderingarna om vad jag ska göra när jag blir stor, men så verkar det så himla vuxet och seriöst så då måste jag nästan springa och köpa lite Hubba-Bubba för att kompensera för de tankarna! 😆
      Att bli besviken är nästan det värsta, kan man undvika det så ska man!!

  2. Vilket underbart inlägg, blev så himla peppad! Precis vad jag behövde nu! Stort tack goa du 🙂

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: