web analytics

Nu ligger jag äntligen nedbäddad i sängen med varmvattenflaskan på fötterna (kan inte somna med kalla fötter!) efter en intensiv jobbnatt. Pass 2 av 5 avklarat!

Igår var jag nere på banken och gick igenom min ekonomi, de hade nåt erbjudande till sina kunder om att boka in ett ”gratis kundbesök” med en rådgivare. Tss, som att man någonsin betalar för att få träffa sin bank?!
I alla fall så blev kontentan av det hela att jag ökade mitt sparande rejält framöver och ska se hur det känns.
Jag har en tendens till att leva lite väl mycket i nuet vad det gäller min ekonomi, inte så att jag på något sätt är i knipa men hur mycket eller lite jag än får ut i lön så lyckas jag ändå alltid stå på noll när månaden är över. Jag har svårt för att inte köpa saker jag vill ha om jag har pengar i stället för att tänka att jag kanske inte ska tömma kontot helt.

Varm choklad och lussebulle på jobbet igår natt, yay!

Nu är jag inte speciellt bekymrad över de bitarna ändå, tvärt om känner jag mig oerhört fri när jag kan skaffa saker som jag behöver eller vill ha utan att behöva spara i månader. Under en stor del av mitt vuxna liv har min ekonomi varit lite ranglig, dåliga löner, a-kassa och en hel del utgifter av olika slag har kantat min väg, och ett par gånger har jag behövt förnedra mig själv genom att be om hjälp av nära och kära för att klara maten på bordet. Jag är självständig av naturen och tycker INTE om att vara beroende av folk, i synnerhet inte när jag har en egen inkomst och dessutom sätter min egen levnadsstandard. Jag är ju den enda som kan bestämma över hur jag väljer att prioritera och fördela mina tillgångar, och har också ett ansvar mot framför allt mig själv att se till att jag gör det på ett bra sätt så att jag klarar mig på egen hand. Kort sagt; hellre säljer jag min ena njure till Asien än att be folk om hjälp för att reda ut MIN soppa, om jag hade köpt mer prylar än mat, ja då får jag väl svälta då!
(Nu är det inte så tack och lov!)

En av bankerna som vi pratat med angående bolån tyckte vi skulle be våra föräldrar att stå med på lånen för att få upp säkerheten, ”men KOM IGEN?!?” kände både jag och Rickard!
Jag är 30 år och han 35, ska vi gå till våra stackars föräldrar som nu ÄNTLIGEN är fria att leva sitt eget liv igen efter att ha slitit varg i den hårda skolan av uppfostran under alla dessa år?!?
Nej tack, det unnar jag dem verkligen att slippa, och i det långa loppet tror jag inte det är bra i alla fall!
Man mår bra av att stå på egna ben, det bygger karaktär!

I slutet på januari drar sparandet igång på allvar och tanken är såklart att spara till en del av en handpenning på ett hus så småningom. Även om jag får loss handpenningen när jag säljer min lägenhet så då kommer det finnas gott om andra hål att stoppa sparpengarna i när man är husägare, det finns ju alltid något att göra på hus!
Det blir spännande att se i januari hur snålt eller ickesnålt det kommer bli att leva även med ett rejält sparande!

Planen för idag är att ta bort stygnen på Dax, tvätta och plugga lite innan jobbet. Jag fick tillbaka min första uppgift från kursen med betyget godkänd, så nu måste jag gasa på lite och bli klar med resten innan 20 januari!

Dax har haft ”uniform” idag haha!

2 Thoughts on “Äntligen!

 1. Vi är väldigt lika där Ullis! Väntar in i det sista innan jag ber om hjälp här och då får det fan i med bara vara till mat,bensin! Vi har oxå börjat spara här hemma för ev husköp i framtiden. Värt ett försök iallafall. Vår börjar denna månaden. Onödiga utgifter ska sättas stopp för nu. hatar att vara pank i slutet av månaden 🙁

  • UllisWeb on 16 november, 2012 at 20:18 said:

   Ja vad fan nu är man ju vuxen och har en egen inkomst, då får man väl också ta ansvar för att den räcker till. Men det är jävligt lätt att leva på gränsen (och inblandade över gränsen) av sina tillgångar. Men min bankman har ju rätt, att pengarna tar slut är ju för att jag varit korkad och handlat, inte för att det finns för lite. Då får jag ju ta mitt ansvar och skylla mig själv när de är slut för tidigt.
   Hatar också när pengarna är slut, speciellt när det kommer nån kris och man inte har nåt undanlagt så man får leva på kredit. 🙁
   Men förhoppningsvis är det slut med det nu! 🙂

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: