web analytics

Idag hade jag tänkt åka och hämta ut beställda julklappar, rasta hundarna och sen pilla lite ned datorn innan jobbet. Två av tre lyckades jag få ihop i alla fall, först hämta paket varav ett var klappar till grabbarna även om de nog bara uppskattar hälften av innehållet hehe. Nya (galet) mjuka och långa koppel och ett par bollar från Klin var det i lådan. Bollarna är av en lite mindre modell som är smidig att ha i fickan på träning, 5 cm i diameter.

Det första jag gjorde var att plocka fram saxen och klippa av snörena på ena sidan närmast bollen så det blir ett längre snöre i stället för en ögla. Jag har aldrig förstått varför de sätter dem som öglor, det är ju som gjort att fastna med tassar och ben och få trista skador?!
Fast hellre en ögla än inget snöre alls, jag vet flera hundar som satt bollar i halsen och kvävts till döds, och flera förare som blivit illa bitna när de försökt gräva ut bollar som fastnat. Hade bollarna haft snöre hade man ju kunnat dra ut dem i det!
Ännu ett skäl till varför man inte ska kasta bollar åt sin hund med andra ord, och varför man ska ha snöre i de bollar man tränar med om olyckan ändå är framme!

Efter pakethämtningen åkte jag ner på klubben och hade tänkt gå en sväng men redan innan jag kom dit var jag sugen på att åka skidor och när jag dessutom såg snödjupet insåg jag att det helt klart var det smidigaste sättet att ta sig fram, trots att jag hade helt fel kläder för att åka skidor!

Jag tänkte i min enfald att jag skulle ta det lugnt och bara använda skidorna som transportmedel på denna tur så jag körde ut i lång dunjacka, fleece, värmepolo, mössa, täckbyxor och jag vet inte allt jag hade på mig och så fick hundarna springa lösa, men ganska snabbt insåg jag att det jag tyckte var ett lugnt tempo ändå var tillräckligt för att jag skulle bli svettig och dan så det var bara att acceptera att det fick bli en dusch till innan jobbet helt enkelt och så körde jag på. Fantastiskt fint före, ett lätt snöfall och stadens ljus som reflekteras i molnen så jag inte behövde använda pannlampa, jättemysigt!

Sen var det bara att åka hem och göra sig i ordning för ännu en fantastisk natt på jobbet. Hittade ett nagellack som jag köpte för ett tag sedan också i en påse, även detta från Depends serie Mirror. Jag saknar mina gelénaglar jättemycket och ska nog börja göra dem igen trots allt framöver, jag är helt handikappad utan dem och mina egna har för dålig kvalitet och håller inte. Men innan dess blir det detta som åker på!

4 Thoughts on “Aktiv dag ändå.

 1. Håller med, och använder inga bollar utan snöre!! Inte med ögla heller för den delen.
  Kul med skidåkning 🙂 Måste få ändan ur och fixa vallningen på mina.

  Ha en God Jul! 😀

  • UllisWeb on 23 december, 2012 at 16:48 said:

   Riktigt kul är det, och avslappnande på något sätt att glida fram i naturen. Även om man stundtals också blir varm och flåsig förstås hahaha! 😀
   God Jul till er också!!

 2. Jag måste vara en hemsk matte som låter Folke ha boll utan snöre på VARJE promenad! 😉
  Skidor är förbannat kul och väldigt flåsigt tycker jag! 😛
  Kram

  • UllisWeb on 24 december, 2012 at 02:36 said:

   Som jag skrev så tycker jag inte att man ska kasta bollar utan snöre till sina hundar (jag tycker iofs inte att man generellt ska kasta bollar öht till hundarna men det är en annan diskussion), jag har aldrig hört talas om en hund som lyckats kväva sig själv med en boll utan det har handlat om situationer där man kastat dem och hundarna fångat dem i luften och fått ner i svalget. Och alla gör som de vill och har olika tankar och idéer, det betyder inte att man är bättre eller sämre. Så här tänker jag, andra tänker annorlunda. 😉
   Kram kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: