web analytics

Jag vet att jag sa att jag skulle skriva om träningen senare, men jag orkar inte just nu så jag låter bli. Vi var och körde skydd med gruppen igår, och det vill jag sätta ner ordentligt på pränt så det får vänta. Men träningen idag, eller borde jag kanske skriva ”träningen” idag, kan jag skriva om för det blev inte alls mycket vetttigt gjort. Jag körde Astrid lite i fritt följ, framförgående och framåtsändande bara, that’s it. Hon pep i ff och alla kommenderingar egentligen, framförgåendet var riktigt bra idag men hon behöver mer stadga i halten och i framåtsändandet sprang hon fram till en i gruppen hela tiden, för denne ”någon” var husse hehe… Men till slut kunde vi traggla oss igenom det i alla fall!
Pojkarna fick sig en liten promenad i det superfina vädret (där dagens foton är ifrån) i stället eftersom jag var trött och hade ingen direkt lust att köra nåt efter att ha sovit dåligt och drömt mardrömmar hela natten.

IMG_0237

IMG_0242

IMG_0248

IMG_0252

IMG_0256

Jag drömde att R hade tagit hem en orm, en vit, stor och väldigt giftig sak som i slutänden bet både honom och Dax. Paniiik!
Och ännu mer panik blev det när jag skulle försöka få fram numret till nåt djursjukhus och varsko dem om att vi skulle komma in och den ¤&#% iPhonen bara skrev fel så i stället för att komma till djursjukhusets sida kom jag in på nån jävla webbutik som sålde jeans hahaha. Och sen blev det ÄNNU MER panik, eller snarare hysteri, när jag äntligen fick tag i numret, kom fram till veterinären och han iskallt sa att det inte var nån idé att åka in. För antingen hade ormen bitit men inte släppt något gift, och då behövde man ju inte göra något ändå (ormar är, tro det eller ej, väldigt rädda om sitt gift och vill helst inte ”slänga bort” det på annat än byten eftersom det tar tid för det att återbildas och då kan man missa sin chans att äta om man använt upp det i försvar).
Eller så hade ormen släppt ut sitt gift, och då var det ändå redan för sent eftersom den var så giftig. Herregud jag trodde mitt eget hjärta skulle stanna där och då kan jag säga, FY FAAAN vilken ångest!!
Riktigt jobbig dröm, och nu är det giftförbud på allt i hemmet till R’s stora besvikelse hahaha!

IMG_0262

IMG_0266

IMG_0267

IMG_0270

IMG_0271

IMG_0273

Alla dessa bilder är tagna med Ixus, och nu när jag har använt den lite så kan jag bara konstatera att den tar bra bilder där jag tycker färgåtergivningen är bra, den blir inte överdrivet ”blå” i skenet från blixten, den filmar bra och är såklart otroligt smidig att ha med sig med mera!
Men… Den saknar (vad jag tycker) det där lilla ”extra” som man får i systemkamerabilder, även under perfekta förhållanden som det var idag så blir inte bilderna riktigt knivskarpa även om de är fokuserade och jag tycker man märker en liten, liten brusighet över hela bilden trots att ISO ligger på 100. Jag måste också säga att jag stör mig på att man inte verkar kunna ha något läge som är helt manuellt, vad man än väljer så är det alltid något som styrs med auto och jag och den tänker inte alltid lika med vad vi vill ha i bilderna. Visst fattar jag att den är tillverkad för just sikta-skjut, men ändå… Kanske är det jag som inte fattat riktigt bra i och för sig, jag har inte läst på i manualen om jag ska vara ärlig utan bara testat mig fram för det är så jag tycker att man lär känna kameran och vad som funkar för en själv bäst.
För att sammanfatta i alla fall; för att ha med sig på resan, turen etc. som jag köpte den för är den mer än duglig, men för att ta de där riktigt fina bilderna så ska man nog satsa på att ha med sig ”the real deal” så att säga. Jag hade faktiskt D200 ute på prommis igår på dagen innan skyddet, så när jag skriver det inlägget så kommer det några bilder från den. Tyvärr var batteriet nästan urladdat så jag fick krånga lite med den för att den skulle orka knäppa något haha, men som sagt, några fick jag i alla fall till!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: