web analytics

Förr hette det ”banta”, nu säger man ”diet”. Oavsett vad man kallar det så handlar det om att tappa kroppsfett, och jag har planerat att göra det genom att ligga på ett kaloriunderskott. Detta tycker jag är den mest logiska och naturliga dietformen som helt enkelt går ut på att inte stoppa i sig mer än man gör av med, eller rättare sagt man stoppar till och med i sig mindre än man gör av med för att kroppen ska börja ta av fettdepåerna i stället. Man får äta allt, men hålla koll på att kaloriintaget inte blir för högt.

Mitt dagliga kaloriintag ska under denna diet ligga på 1397 kcal vilket är ett ganska stort underskott och om jag tränar kommer det jag förbränner där läggas på i det tillåtna kaloriintaget så om jag tränar och förbränner 500 kcal får jag också äta 1897 kcal den dagen. Så jäkla enkel matematik, och inget krångel med vad man får eller inte får äta utan helt enkelt sunt förnuft.

Detta tror jag är det enda långsiktiga sättet att få en sund livsstil på, till skillnad från alla trendiga dieter som utlovar snabba resultat och som folk tror kommer göra dem smala och snygga bara av att sitta i tv-soffan. Sånt jäkla bullshit säger jag om det, det enda de genererar är mer pengar i plånböckerna hos dem som är snabba nog att utnyttja folks osäkerheter på sina utseenden och släpper böcker och har tv-program för just ”deras” dietform. LCHF, Atkins, stenåldersmetoden, rawfood osv osv, den som tror att detta är för folkets bästa och att det inte inbringar storkovan för deras förespråkare lever ju i en fantasivärld anser jag…

Jaja nu blev det lite politiskt här, jag tänkte i alla fall skriva ner vad jag äter om dagarna så kanske någon får något bra tips, eller får chansen att tycka att jag är en idiot haha. Så här såg gårdagen, dag 1, ut:


2 Thoughts on “Dietstart.

 1. Har visst missat en del märker jag. Så går det när man är ”off” ett tag i cybervärlden 😛
  Tror också på ”modellen” att kunna äta allt, men inte stoppa i sig mer än vad man gör av med, kort och gott. Dock inte lätt alla gånger 🙄 Den är nog enklast att hålla sig till också. Iaf om jag går till mig själv som inte vill avstå kolhydrater helt eller sötsaker och bakverk 😆 OM jag ändå (mot all förmodan) skulle testa en sådan diet, skulle jag ju gå upp vartenda kilo och mycket mer när jag var färdig med den.

  • UllisWeb on 13 mars, 2013 at 13:15 said:

   Jag tror inte det är sunt att plocka bort näringsämnen helt, och SPECIELLT inte om man på något vis är aktiv med kroppen. I teorin låter det ju bra att ”om kroppen inte får några kolhydrater så kommer den börja bränna fett i stället” men precis som du säger, den dagen man börjar äta kolhydrater igen kommer kroppen tänka ”yes, NU är det bäst att jag sparar på mig inför nästa svältperiod!!”.
   Nej, jag tror att sunt förnuft och dra ner på allt ”extra” samt öka fysiska aktiviteten är det bästa om man vill tappa vikt och tighta till kroppen, det finns helt enkelt inga genvägar utan det handlar om en annan livsstil. 🙂

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: