web analytics

Nya tider, nytt utseende med ny teknik!
Efter flera dagars fixande fram och tillbaka med hemsidan är den nu äntligen klar som ni ser, och denna gång har jag valt att överge mina gamla vanor med hardcore-kodning och bygga upp den helt i WordPress. Detta är framför allt för att jag vill göra den mer användarvänlig när man surfar in via mobila enheter som jag har sett att minst hälften av alla användare på min sida gör!
Med min gamla HTML-kodning blev den helt enkelt ful när man tog upp den mobilt, ramarna hamnade inte där de skulle vara och saker blev förskjutna. Nu tror jag att den ska funka oavsett var man tittar på den, om den inte gör det eller om ni känner att det är något annat som är dåligt så hoppas jag att ni säger till så ska jag försöka rätta det som är galet. Man blir lite blind av att stirra på koderna i stilmallarna timme ut och timme in så jag har säkert missat någonstans. Tack gode gud för Firebug säger jag bara!

Redan nu kan jag säga att jag vet att menyn högst upp inte är den tydligaste, men faktum är att jag valde att göra den så för att prioritera en snygg design på bakgrunden. De flesta som kommer in på sidan är ju ändå mest intresserade av vad som står i bloggen som kommer upp som förstasida så det känns som att menyn inte används så flitigt ändå?
Blir det jättestörande kan jag enkelt ändra om det senare i så fall men nu får det vara så här.
Sen är galleriet (fotobloggen) inte återställt ännu heller, jag kommer inte ladda in alla bilder som jag hade för länge sedan helt enkelt på grund av att jag inte orkar leta upp dem utan det blir lite bildinlägg då och då när jag känner att jag har lust. Alla Photo A Day-bilder ska jag dock lägga in igen, de ligger i en mapp på skrivbordet och väntar haha!

Under dessa dagar som jag inte har bloggat har jag haft massor som jag vill skriva om, som vanligt när man inte kan haha. Jag får försöka bära med mig de tankarna och beta av dem en i taget, för övrigt har vi bara haft vardag så ni har inte missat något nämnvärt.
Det är ju nästan absurt fint väder ute på dagarna nu, och jag har haft ett par fotosessioner med grabbarna ute på åkrarna för att få lite nya bilder till sidan om oss (bilden på mig är inte lika viktig, jag högg en som jag hade på gamla sidan där jag fortfarande är blond haha), och därifrån kommer också bilderna i detta inlägg.
Tyvärr blir det kallt som tusan nattetid så det har inte hänt så himla mycket med snötäcket tycker jag, även om igår och idag har satt lite större fart på det hela. Skaren är i och för sig borta nu när solen gassar på, och jag tror att det är det som gjort att det äntligen har lossnat med snösmältningen. Jag är så sjukt trött på snö, is och kyla nu så jag kan inte ens beskriva det, igår var vi på skyddsträningen (som kommer i ett eget inlägg som brukligt hehe) och jag var helt oinspirerad och tyckte inte ens att det var roligt just för att det är mörkt och kallt hela jävla tiden. Grrr!

Sen kan det ju i och för sig också ha att göra med att tävlingen den sjätte mycket riktigt har blivit inställd på grund av för mycket snö, och det måste jag säga förtog lite av nöjet. Inte för att jag är så himla het på själva tävlandet i sig, men jag känner att nu börjar träningen ”trampa vatten” lite grann, jag vill kolla av den skarpt så jag vet vad vi ska utveckla och tänka på. Nu ser det likadant ut vecka ut och vecka in, samma plats, samma figgar, samma övningar… Klubben ska försöka flytta tävlingen till den femte maj i stället men tydligen hade förbundet sagt nej så sista hoppet står till den ytterst tävlingsansvarige hos SBK nu tydligen, och för min egen del så är det en jobbhelg så då får jag söka semester. Ja, som sagt så kommer det ett inlägg om det!

  

  

Avslutar med det största älgspår jag någonsin sett, helt galet. Jag har storlek 39/40 i skor, inga småfötter!

12 Thoughts on “Tadaa, UllisWeb 2.0!

 1. Anna on 27 mars, 2013 at 19:49 said:

  Det blev väldigt fint tycker jag. Snyggt jobbat! 😀

 2. Laila, Izac & Cattla on 27 mars, 2013 at 20:01 said:

  Wiiiiiiiiiiiii…….. vilken URSNYGG sida!!!!!
  Hoppas allt är bra med dig; Rickard och doggsen 🙂
  Kraaaaaaam till bästa duuu <3

  • UllisWeb on 27 mars, 2013 at 21:14 said:

   Tack snälla du, GUD vad länge sedan det var vi sågs!!! 😯
   Allt är bra, hoppas det är bra med er också. Jag messar dig imorn!
   Kram!

 3. Sååååååå jäkla bra det blev!! 😀 Sjukt snyggt!!
  Och allt ser bra ut när jag kollar på paddan iaf 🙂
  Kram

 4. Anne och Defence on 29 mars, 2013 at 08:02 said:

  Jag tycker det blev jättesnyggt…min blogg håller tyvärr på att självdö….:)

  • UllisWeb on 29 mars, 2013 at 10:11 said:

   Tack! 🙂
   Ja jag är inne några gånger i veckan för att kolla läget men det har ju varit lite tyst ett tag nu… 😉

 5. Hm…mitt inlägg här måste gått upp i rök 🙁
  Skrev att jag tyckte sidan blev ursnygg och stilren 🙂
  Jättefina bilder dessutom på dina fina grabbar (och STORT älgspår 😉 )
  Trist med inställd tävling och ja, visst tappar man lite motivation då. Ser väl rätt mörkt ut gällande spårtävlingarna en bit in i april också eftersom spårläggarna inte kan reka spåren i nuläget.

  Ha en trevlig påsk! 😀

  • UllisWeb on 29 mars, 2013 at 11:07 said:

   Ja jag har inte fått något tidigare, men tack! 😀
   Och ja, himla tråkigt med tävlingarna men det är väl alltid en chansning så här i början av säsongen antar jag. Det värsta är ju att klubbarna förlorar mycket pengar när de tvingas ställa in. 🙁
   Hoppas era tävlingar blir av i alla fall!
   Glad påsk till er också! 😀

 6. Oj oj oj =). Nice nice! Bra jobbat Ullis =D.
  Det blev mycket snyggare och modernare med den nya stilen. Jag hade faktiskt tänkt påpeka och fråga varför du fortfarande körde html kodning, men nu fick jag svaret =P.
  Hoppas allt är bra med dig annars =). Hälsa alla! Saknar er fett!

  • UllisWeb on 1 april, 2013 at 23:44 said:

   Tack! 😀
   Riktig kodning är ju ändå grunden, WordPress är ju egentligen inte en hemsida per se utan flera bloggar med fast eller förändrat innehåll. Och kan man inte koda så kan man inte heller anpassa wordpressidorna som man vill. 😉
   Men detta blev en enkel lösning för att få allt att se bra ut i mobila enheter, och jag har ju inte längre något företag så jag kan nöja mig med ”fusk”. 😆
   Allt är bra med mig, långledig till den 12/4 så de andra får allt vänta på din hälsning haha. Ser fram emot att läsa om din resa i bloggen, uppdatera flitigt!! 😀

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: