web analytics

Igår ”snubblade” jag in på en ny blogg, den var väl inget sådär speciellt men ett par av inläggen fastnade jag för.

Ur inlägget Besvikna kompisar och förväntningar som jag inte kan infria:
”Jag fick ett sånt tråkigt men väntat sms från en kompis som var trött på att jag aldrig hör av mig, att jag alltid tackar nej till sociala tillställningar och att jag sällan svarar på sms. Ja, jag är ingen vidare kompis till dom som inte är mina närmsta vänner. Jag förstår henne. Jag hade också slutat umgås med mig själv om jag var henne. Jag har ju ett annorlunda liv som inte alla förstår som ”bara” vill ta en fika”
————
”istället för att göra dem besvikna gång på gång så är det bättre att inte vara min kompis. Trist men verklighet.”
————

”Jag är inte ledsen över att det är blir så här, det är bättre att jag umgås med folk vars förväntningar jag kan infria utan större ansträngning. De sköna är att jag varken är ledsen eller arg, mer lättad över att slippa göra människor besvikna. Jag träffar inte ens avlägsen släkt som jag skulle vilja träffa, än mindre bra kompisar som är underbara trots att det inte är de närmsta. Jag har själv haft att göra med personer som gjort mig besvikna. Men jag slutade att umgås med dom för att träffa folk som infriade mina förväntningar. Du kan inte sätta dig på en persons prioriteringslista, du märker hur högt upp du är. Jag var tillsammans med en kille som ville träffa mig två gånger i veckan högst. Stannade jag kvar för att försöka ändra honom? Nej, jag gick vidare och träffade Gustav.”

Det jag fastnade för framför allt i det här inlägget var meningen ”Du kan inte sätta dig på en persons prioriteringslista, du märker hur högt upp du är.” och PRECIS så är det. Det är ju inte orden vi uttalar som bär det tydligaste budskapet, utan det vi faktiskt gör. Det är så lätt att säga ”vi måste ses”, ”jag ringer dig” eller till och med ”jag älskar dig”, men någon gång kanske det vore läge att skippa orden och bara göra något som får den andra personen att förstå att det är så vi känner?
Jag är inte ett dugg bättre än någon annan, jag säger också till folk att vi ska göra saker som sen inte blir av. Jag ringer inte upp, jag skickar inte SMS, jag är en dålig vän. Men för guds skull gott folk, slösa inte bort er tid och energi på att gå runt och vara ledsna eller irriterade över det, glöm bort mig och hitta andra vänner som ni inte behöver känna så för. För er egen skull!
En mycket bra lärdom tycker jag, något att fundera på för alla!

Sedan hade hon i ett annat inlägg lagt upp denna bild som jag tyckte var värd att reflektera över när man står med sina i-landsproblem som varför det inte finns ett enda bröd med mindre än 260 kcal/100 g eller velar om vilka dyra skor man ska välja den här säsongen. Vi har så mycket att vara tacksamma för när vi råkade födas i denna del av världen, och vi tar det bara för givet. Shame on us!

Bloggen hittar ni här, Elaine Eksvärd heter författarinnan.

4 Thoughts on “Måndagsvis.

 1. Steve-O on 22 april, 2013 at 15:48 said:

  Kloka ord indeed.

 2. Ja mycket kloka ord.
  Vi kanske inte ses och hörs så ofta som jag skulle vilja men jag tänker då INTE släppa dig sörru!! Du är alldeles för go’ för det! Puss på dig vännen! <3

  • UllisWeb on 22 april, 2013 at 23:09 said:

   Right back at ya’! 😀 ❤
   Nej vi är fan dåliga på att ses (hörs gör vi ju lite oftare iaf). Baserat på denna text vet jag inte om man ska anstränga sig och försöka ändra på det eller bara acceptera att prioriteterna ser annorlunda ut?
   Nu blev jag förvirrad av detta haha!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: