web analytics

Igår var vi lite möra efter helgen, men framåt kvällningen åkte vi ut och spårade med samtliga fyrbenta. Jag hade först tänkt lägga fyra-fem raka, enkla spår till Brimer, men så kom jag ihåg hur det blev i somras när han fick sådana, snipp snapp så var spåren slut och han undrade ”var det här allt??”. Så det fick bli ett ”normalt” spår till honom med tre pinnar och en liten kampdutt som slut, kanske 150 meter långt med fyra vinklar.
Han hade jättefint spårintresse och tog vinklarna kanonbra MEN gick över de två första apporterna helt. Den sista pinnen plockade han dock upp, och kampdutten såklart hehe. Dock ska jag nog lägga boll som slut om jag ska lägga ut en leksak för han har ju en förstörargen så han är väldigt intresserad av att stanna och slita i dutten om jag inte engagerar mig och leker med honom precis hela tiden. Men jättefint spårat, det där går att bygga vidare på utan några som helst problem!

Dax stretchar igång före spåret, det är viktigt att värma upp så man inte sträcker sig. Eller så har han bajsat och sprätter hahaha.

Dax fick till att börja med köra ”uppletande” och försöka hitta de två apporterna som Brimer missat, men det slutade ändå med att det var jag som hittade dem hahaha. Han for runt och letade som en galning, men det var kanske just det som var problemet… Jag gick lugnt och metodiskt där jag trodde att jag hade gått (det är ju inte så himla lätt att ta ut riktmärken på en platt och likformig åker precis) och rätt som det var dök först den ena och sen den andra pinnen upp. Dax blev helt galen när jag snöt dem framför snoken på honom och försökte hoppa ner i midjeväskan och ta tillbaks dem haha!

Sen var det i alla fall dags för hans spår, där blev det betydligt fler vinklar eftersom jag på slutet körde lite ”trappsteg” för att kolla av vinkelarbetet lite. Även om han inte har några problem med dessa så är det inte fel att stämma av då och då, och dessutom var liggtiden så kort så då är det lätt hänt att han drar upp tempot men det kan han ju dock inte göra om det kommer vinklar hela tiden.
Upptaget blev kanske 30-35 meter och där fick jag skicka om honom en gång för när han kommit ut ca 20 meter började han slå i sidled vilket jag inte vill att han ska göra så då backade vi tillbaka till utgångspunkten och så skickade jag igen och då gick han rakt.

Markeringarna blev det ingen skillnad på idag trots att jag försökte höja dem avsevärt vid varje apport, han stannade och tittade på mig och satte sig seeegt… Sista pinnen innan slutet tänkte han först ta upp men ändrade sig sen och satte sig ner, det har ju också varit ett återkommande beteende och kommer oftast när han blir trött eller hjärnan av annan anledning inte riktigt är med i matchen som exempelvis i början när det ibland är mer muskler än hjärna i arbete. Men jag är nöjd med hans spårarbete även denna dag, det vi behöver mer av är ju längre spår lagda av andra än mig så att jag läser honom mer. Nu är jag så säker på att han kommer ta spåret eftersom det är jag som har gått ut det och om han inte skulle göra det eller det blir nåt knas så vet jag vart jag ska gå tillbaka och rätta till problemet. Det vore nyttigare för mig att aldrig ha några ”second chances”, är spåret borta så är det liksom.

Idag var det tänkt att jag skulle ha åkt upp till Klackbergsgården i Västmanland med jobbet för att träna hund, men i och med den dåliga startmotorn i bilen så vill jag inte köra några längre sträckor hemifrån. Under helgen har det varit väldigt blandad kompott med funktionen, ett par gånger har den startat efter bara fem försök men oftast har det tagit typ tio minuter innan jag kommer iväg. Den nya motorn är i alla fall inköpt, men den ska monteras också och det ska jag försöka ta tag i under mina sista lediga dagar!
Nu ska jag dock iväg med hundarna ut i skogen en snabbis (tur att vi har två bilar) och sen fixa nya naglar, eftersom jag inte åker iväg så flyttade jag tiden så jag kan göra dem idag för nu håller jag på att tappa flera av dem!

Dax bästa partytrix, med ett dragéägg!
(han ser ut som att han ska börja gråta, men han är bara koncentrerad)

4 Thoughts on “Spår igår.

 1. Nääöö, jag tror visst att Dax är på G att börja gråta på sista bilden! Stackars Dax, ha dragéägg på nosen liksom! 😆
  Härlig spårdag och duktiga spårhundar du har! 😀
  Dax är också enormt duktig som stretchar innan spår, helt rätt grabben! 😆
  Kram kram

  • UllisWeb on 9 april, 2013 at 16:48 said:

   Haha ja han kanske mår enormt psykiskt dåligt av att ha godis på näsan!?! 😆
   Och helt otroligt att jag verkar ha fått tag i TVÅ mallar som kan spåra, det vet ju alla att de faktiskt inte kan egentligen! 😉
   Bra ordning på dem är det också, stretchar själva och allt haha!
   Kramen!

 2. Sofie on 10 april, 2013 at 12:53 said:

  Jag dööör av skratt!!! Ser ut som att Dax tycker att hela värdlen går under vilken sekund som hels! *hihi* Underbara uttryck han visar ibland alltså
  Härligt med spåren, vi har lite mycket snö i skogen än så det har inte blivit något ”premiärspår” för Grim men han är ju duktig på att leta fram bollen som matte kastar helt åt fanders ibland 😉

  • UllisWeb on 10 april, 2013 at 13:02 said:

   Ja han kan konsten att vara dramatisk ibland haha! 😀
   Ska man vänta på att snön försvinner i skogen kommer det nog att dröja med dessa kalla nätter, fast nästa vecka ska det bli jättevarmt sägs det. Men att spåra på fält går också bra, eller på grus, gräs, asfalt eller var man nu råkar befinna sig. 😉

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: