web analytics

Lydnad:

Linförighet; sneda och sega sättanden bland annat, här har vi som vanligt att jobba på. 7,5+8,5 poäng.

Framförgående; stretar i kopplet, går ut på tävlingsledarens kommendering på andra sträckan, drar åt höger på andra sträckan. 7+8 poäng.

Platsläggande; domarna tyckte han var något sen ner och hade även någon annan kommentar som jag inte minns, jag är hyfsat nöjd själv då han aldrig har varit hunden som fullkomligt slänger sig ner i marken. Det syns att vi inte är genomkörda i lydnaden, han blir nästan förvånad över att jag kommenderar ”ligg” under fria följet. 8,5+9 poäng

Inkallande; ja vad ska man säga, han förväntar sig att jag ska slänga bollen eller kommendera ”stanna”. Onödigt, men jag får köra vidare med släta inkallningar tills vi är ur lägre klass helt enkelt. 8+8,5 poäng

Krypande; holy smokes, här fick jag oförtjänt bra poäng. Man ser flera gånger på filmen att han lättar även med fronten flera gånger, och inte bara någon centimeter heller!?
Nåja, bara att tacka och ta emot just för dagen men detta ska vi också trimma på. Här ser man också hur jag ”belönade” mellan momenten med tillrop och klappa i händerna, hade jag gjort så här i normala fall så hade Dax gått mig ur hand fullständigt men denna dag behövde han lyftas hela tiden. 9+8 poäng.

Apportering; han slarvar i hela gripandedelen, bromsar inte in målmedvetet och plockar den utan kör liksom bara på och det får bli som det blir. Då blir det att han springer över den och griper sen i klumpen, vilket gör att han måste lägga om den på vägen in för att inte tappa den. Slarvigt av honom, men fint avslut vilket han kan ha problem med ibland. 8+8 poäng.

Hopp; detta blev bra med tanke på hur det har sett ut och kan se ut. Han kommer längre ut från hindret än han brukar, och sitter rakt bakom hindret där han brukar dra åt höger. Duktig hund! 9+9,5 poäng

Och så var det såklart platsliggande med skott, Dax låg perfekt hela tiden och den enda rörelsen han hade var att vrida ena örat mot skytten på första skottet. Finns ingen film på detta. 10+10 poäng.

Skydd:

Transport, överfall; alltså detta såg inte så tokigt ut som det kändes tycker jag men han går för långt fram och man ser att han följer figgen mer än mig. Det kändes betydligt värre än hur det ser ut, men det är fortfarande långt ifrån bra och det är bara att nöta vidare. 6+7 poäng. Tyvärr ser man inte stöten så bra, men den var väldigt rejäl och fin som den brukar. 9,5+8,5 poäng.

Fasttagande; jätteklen och dålig stöt, nästan så han gick mellan armen och ryggen?!
Backar inte ut efter stöten, släpper i bevakningen… Anslutningen blev helt ok, alltid något. Det är ju någon på filmen (jag vet inte säkert men jag tycker det låter som vår figge i gruppen) som tycker att sjuan var bra i alla fall haha. 7+8 poäng.

Bevakning; haha vilken gris… Men jag ser på filmen att jag inte hade behövt dra i med ytterligare ett dubbelkommando på släppandet för han hade redan släppt då. Skit också, där rök uppflyttningspoänget i onödan. Jaja, från min vinkel syntes det inte att han hade släppt, och hellre DK än att bli nollad för att han inte släpper. Sen efter andra förflyttningen (med ytterligare ett segt släppande) så får han hjärnsläpp och skiter i bevakningen i stället haha. Träna, träna… 6+6 poäng.

Visst känns det surt på ett sätt att missa uppflyttet med så lite som 8 poäng i specialen, det är så liten marginal. Men å andra sidan så vet jag ju nu att det är väldigt nära, det handlar om så små skillnader och mänskliga faktorer. Så nästa gång kanske det går vägen, och gör det inte det så finns det ännu fler tävlingar att åka på.
Och bara för info… Så tittar jag alltid efter saker att förbättra, detta betyder inte att jag är missnöjd eller tycker att vare sig jag eller hunden är dålig. För den som tycker att jag verkar negativ, eller vad man nu kan känna. Jag är jättenöjd, det var en fin dag med trevligt folk, bra arrangerat och vi hade kul tillsammans jag och Dax!

6 Thoughts on “Filmer från igår.

 1. Anne on 14 maj, 2013 at 06:43 said:

  Grattis i iallafall till en fin skyddsdebut!!! På’t igen bara!!

  • UllisWeb on 14 maj, 2013 at 13:35 said:

   Tack, ja vi kör igen i Gnesta i juni är tanken! 😀
   Vi träffade folk från din grupp också, Ulrika med en svart schäfer. 🙂

 2. Skoj med filmer!!! 😀

 3. Nämen! Har ju missat detta. Vad KUL att se filmerna! Visst, alltid surt när det är så jäkla nära, men tycker det ser himla trevligt ut och mallesvansen viftar glatt fint 🙂 Nästa gång har ni uppflyttet med er 😀

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: