web analytics

Idag mötte jag upp Sandra på klubben för att köra lite lydnad, två pass var blev det där jag fokuserade på fritt följ med snabba och raka sättanden, lite kryp och apportering med Dax.

Det går inte att säga så mycket mer än att det bara är att nöta vidare, om jag värmer honom duktigt på söndag innan lydnaden kanske vi har en chans att få något snyggare vändningar och halter denna gång men ett felbeteende som är inlärt från början är svårt att rätta till tyvärr… Både i fotposition och med apporteringen känns det motigt just nu, visst ser jag förbättringar i positionen när vi nött ett tag men nästa pass är det tillbaka på noll igen och så har det sett ut de senaste 1,5 åren (sedan jag bestämde mig för att börja tävla igen).

Apporteringen känner jag spontant att den är som den är, han taggar för mycket på att den kastas och han ska jaga ikapp för att han ska bromsa in och ta den redan på vägen ut. I stället springer han över den och plockar den på vägen tillbaka vilket ger avdrag för slarvigt gripande, men jag märkte idag att när jag petar i det så tappar jag tempo framför allt på vägen in i stället. Rickard hade ett bra tips om att knyta fast apporten i en lina och rycka undan den när han är nästan framme så han lär sig att den kommer att försvinna om han inte tar den på en gång.
Det tål ju att testas, även om jag kan tänka mig att man inte hinner dra den så långt så att den faktiskt försvinner ifrån honom… Han är ju ganska kvick i vändningarna när han vill!

Roligt att träna lite hur som helst, och sen blev det fredag med god sallad, marinerad fläskfilé, tzatsiki och fruktsallad med vaniljkvarg framför en bra film tillsammans med våra gäster då de stannar hela helgen. Vilken hejarklack som frivilligt går upp strax före 05 en söndag för att titta på en sketen lägretävling!
Bilden är skamlöst stulen från Rickards Facebook, tagen av Sandra när vi satt här i soffan med hundar överallt haha!

2 Thoughts on “Lydnad idag.

  1. Anne on 15 juni, 2013 at 21:16 said:

    I morgon håller tassar och tummar för er!! Kör hårt!!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: