web analytics

Jag har ju totalt missat att skriva om träningen i torsdags, det har varit så mycket med flytten och huset nu så allt vad hundar heter har hamnat i skymundan känns det som. Men hur som helst så blev det lite sök först där jag bara körde markeringsövningar i ganska öppen terräng eftersom han gången innan hade varit väldigt nära figgen vid markeringen. Så figgarna fick egentligen gå ut till samma ställe på varsin sida av stigen hela tiden och så fick de kommendera honom att backa om han var för nära. På första figgen blev det bra, han stod på kanske en meter och skällde. På andra gick han i med korgen på hennes arm, inte mycket men ändå i. Även på skick tre touchade han i den andra figgen innan han gick ut och markerade så sedan bestämde vi att figgen bestämt skulle säga ”nej, backa” åt honom och då blev det bättre. På femte och sista skicket tog figgen i jättemycket redan när han kom dundrande in och Dax blev helt ställd haha, ”men GUD så sträng du låter!” men gjorde som han blivit tillsagd. Själva markeringarna (eller bevakningarna som det ju måste heta i skyddsavsöket) var i alla fall jättefina, han verkar ha fattat att belöningen inte kommer förrän jag har anslutit så då håller han igång till dess.

Fina blommor från mamsen!

Sedan blev det lite skydd och denna gång körde vi på en figge som vi inte kört på på länge så jag tog tillfället i akt och tränade några civilsändanden där han fick börja med att kasta en dutt på första, sen låtsas kasta på andra för att sedan faktiskt kasta när han skällde och backade ut vilket var enormt förvirrande för Dax som både letade efter dutten på marken och försökte bevaka samtidigt haha. På tredje skicket körde vi en riktig civil har jag för mig och den gjorde han lysande.
Sen körde vi lite bevakningar i ärm där vi enligt ”den nya modellen” började med passiv figge – kasta belöning bakåt redan på första skicket så att han alltid ska tro att när figgen blir passiv så kommer det något oavsett om det är nån ny, bekant eller som nu någon som man inte bitit i på länge. Jag tycker det funkade bra, han fick lite mycket hjälp från figgen med utbackningen efter ett par gånger när vi började köra att han skulle släppa först men sen blev det inga hjälper och då funkade det hyggligt ändå.
Sen blev det inget mer skydd för dagen, vi körde bara ett pass och firade i stället våra duktiga träningsvänners framgångar på SM och som förhoppningsvis också försvarar Sveriges färger på Nordiska mästerskapen i skydd som går av stapeln nu snart.

Hög mysfaktor på spiselkransen med mina fina lyktor från Ica Maxi!

Vi har såklart inte bara skyddsat heller utan igår söndag blev det ett lydnadspass i värmen. Lite, lite fritt följ med en jättefin attityd och flera fina ”bakdelsvändningar”, en PERFEKT stege som jag blev överlycklig över, hopp över hinder där han satte sig snett i avslutet och vi fick göra om och sedan några vändor framåtsändande där vi startade med saktagåendet och sedan lade ihop det. Dagen innan hade det varit söktävling på klubben så markeringarna fanns fortfarande kvar ute och jag ville kolla om Dax skulle bryta av vid eller ignorera dem men han gjorde inget av det utan bröt av mycket tidigare från galopp till trav. Tyvärr är ju traven för snabb och han kommer för långt ifrån mig men med ytterst lite hjälp gick han ner i skritt så det finns hopp om att det kan bli galopp till skritt på en gång, med typ 3000 träningstimmar till hahaha!
I detta moment vill jag gärna att han ska tappa lite attityd och inte tycka att det är så jäkla coolt, bara att springa ut är så enormt självbelönande i sig så kan jag tona ner honom och han tycker att det är lite tråkigt så kommer det att bli bra. Men det är väl det som är utmaningen, att få till växlingarna genom hela lydnadsprogrammet mellan fartiga moment och koncentrationsmoment, eller som i framåtsändandet då – både och i samma!

Nya naglar idag, champagneglitter med fadead diamond.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: