web analytics

Igår morse när jag stod i badrummet och drog på mig det sista plagget till min uniform, den tjocka tröjan, fastnade jag i ena örhänget så att det lossnade. Jag hade gott om tid på mig inför jobbet så jag började leta. Och leta. Och leta. Men jag hittade det inte?!
När jag hade letat en kvart, och under den tiden också plockat av och på mig vartenda klädesplagg igen utifall örhänget hade ramlat ner innanför kläderna, hade jag plötsligt inte alls gott om tid längre utan blev tvungen att åka till jobbet i alla fall. Det där gäckade mig hela dagen, jättekonstigt att det bara försvann spårlöst!

Så när jag kom hem letade jag vidare innan vi var tvugna att åka iväg till skyddaträningen och även efter träningen letade jag en stund innan jag blev tvungen att hoppa i säng, men inget örhänge dök upp!
Men när jag tog av mig kläderna så ramlade det plötsligt ut från BHn, fast att jag som sagt hade tagit av mig alla kläder på morgonen när det lossnade?!
Skönt att det kom tillrätta förvisso, men dumt att det skulle ta typ 45 min av mitt liv att leta efter något som på nåt mystiskt sätt hade varit med mig hela dagen trots allt haha!Skyddsträningen gick bra, första passet experimenterade vi dels med bitjacka och dutt för att få honom att gå lägre på figgen, sen plockade Svante bort dutten och ville placera honom endast i jackan men det enda som hände då var att han bet lika högt som förut men längre in mot ryggen.
Jag tyckte vi skulle fortsätta använda dutten som target och i stället strunta i jackan, så det körde vi några gånger och sen fick det vara bra. Under tiden som vi gick av oss lite grann efteråt funderade jag på hur han brukar gå i korgen, varför hade han plötsligt börjat gå så högt sist så han slog runt, har han gått så hela tiden men nu tar i mer?

Många frågor men inga svar då jag inte har något minne av att detta har varit ett problem innan, så för att gå till botten med det hela bestämde jag att vi skulle köra en riktig stöt till att börja med på andra passet för att se hur han egentligen gör. Svante kom också fram till att han skulle röra sig lite annorlunda mot vad han brukar och svänga helt om från Öje i stället för att gå sidledes eftersom Öje förmodligen har lärt sig rörelsemönstret och inte behöver tänka nämnvärt när han går i. Vi sa också att vi skulle sätta honom på ”medellångt” avstånd i bevakningen, inte för långt ifrån eftersom han stöter så hårt men inte så nära som förra gången eftersom vinkeln in i kroppen blir mycket brantare och det blir lättare att slå runt.

Sagt och gjort, Öje placerades och satte sen en perfekt stöt i ryggen på revbenshöjd, mycket stiligt blev det!
Sen att han råkade landa framför Svante och var iklädd nomesele vilket höll på att skapa ett trasselinferno var kanske mindre snyggt haha, men han gick faktiskt inte på igen med korgen utan backade ut i bevakning så det blev fin träning på en lite klurig situation som inte var så ”tillrättalagd” som i vanliga fall.

Vi nöjde oss med en stöt och sen nötte vi transporter, i vänstersvängarna genade han lite men han lyssnar så fint på lite pill med kopplet så det rättade till sig bra tycker jag. Överfallen blev bra och han fick vinna ärmen så vi inte alltid kör släppanden i den situationen och sen avslutade vi med några bevakningar där jag kommenderade Svante att stå stilla på sista svängarna för att kolla av att han inte bryr sig om mig efter det släppandet men det var inga bekymmer.
Mycket klurande under första passet men bra upplösning under andra med andra ord!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: