web analytics

Vi har haft en fantastisk helg med bra hundträning, god mat och dryck, trevligt sällskap och extremt bra väder. Det är inte alltid alla de pusselbitarna faller på plats samtidigt men nu lyckades de timea varandra perfekt!Öje har fått sig en del lydnad i form av genomkörare i lägremomenten där det är apporteringen som är den stora akilleshälen och vi behöver också fila på ställandet i framförgåendet så han ställer sig rakt. Resten ser väldigt bra ut på en bra dag och helt ok ut på en dålig dag så det känns fint.
Apporteringen är verkligen ett stort frågetecken just nu då Öje inte har svarat på håll-träningen som jag är van vid, och under helgen blev det ännu mer frustrerat då jag fick x antal uppslag på lösningar varav flera var det jag tyckte att jag redan hade kört med mindre framgång. Men efter ett mindre bryt fick jag basövningar från uppföderskan att göra så nu ska det reda ut sig har jag blivit lovad haha.(foto Annelie Körsvik)
I lördags körde vi också en vända uppletande i en ca 10 meter bred korridor med två föremål, ett nära bland stenar och ett längst ut i hörnet. Det blev en del spring på första skicket men han landade till slut i att plocka yttre hörnet och sen skickade jag rakt på stenarna med handen riktad mot marken och då tog han sig systematiskt ner mellan dem och hittade föremålet direkt. Jättenöjd med det, såklart!

Dax fick sig också ett lydnadspass med fritt följ där han kors i taket var både rak i position och tyst, han brukar flåsa som en galning av upphetsning och dessutom nuförtiden morra eller skälla för att han gasar upp sig själv när han får vara med. Nu gick han jättefint!
Sen körde vi också lite framåtsändande och läggande under gång, och egen lek med kampdutten samt fotografering i blomsterhavet på plan haha. Helt lagom för gummifarbrorn! 
Skyddsmässigt för Öje blev det en del bevakningar i korg på lördagen med fokus på efterarbetet, två stötar på Svante och sen en på Edward där han fick hjälp med handtecken och röst (”nej”) av figgen att inte gå på igen och det funkar bra men han måste bara ta en liten sväng mot figgen innan han börjar backa ut. Han är inte på, men det är nära… Med mer systemnötning både på mig och på figgar kommer det ge sig!

Vi har också nött transporter där Öje till en början faktiskt gick ifrån mig lite och jag fick säga till, sen fick jag tipset om att göra halt i någon sekund genom alla svängar för att inte börja gena och för att få honom bättre med mig, det funkade bra och på söndagen låg han nästan lite långt bak i stället. Han är inte så imponerad av de här transporterna på 3 meter utan ”strosar” mest med, så funderingarna gick i barnorna att vi skulle liva upp det lite med en plötslig flyende figurant eller liknande men jag tror att vi hoppar den delen och låter det vara tråkigt och avslaget på 3 meter i stället. Även om jag får någon enhets avdrag för det i lägre klass (i högre och elit faller man ju upp på 1,5 meter efter en stund och där är det inget problem med engagemanget) så ger det fortfarande mycket större avdrag med pendlande position eller Gud förbjude tjuvstart!Under lördagen var det Svante som tog transporterna och överfallen men på söndagen lånade jag Önskas husse som figge och Öje gick banne mig STENHÅRT in i överfallen!
Jag trodde att han skulle hålla igen lite som det blev när vi testade korgen för första gången på nån ny, men tvärt om har jag aldrig sett honom satsa så jäkla mycket in i överfallen någonsin som igår. Då blev också släppandena lidande förvisso, de som  alltid är så himla fina. Det tror jag dock inte är så svårt fixat även om vi inte hann pilla med det under denna helg. Men riktigt imponerande angrepp alltså, tydligen inte helt olikt pappa Eive.Extra roligt under helgen var såklart att vi råkade få halva Ö-kullen som deltagare och få träffa Önska för första gången, vi tränar ju med de andra systrarna med jämna mellanrum och det är verkligen lyxigt att kunna se och jämföra syskonen personligen. Öje är ensam hane i gänget som vi kör med så visst hade det varit kul att även se några av bröderna, men kanske blir det kennelläger senare i år och den chansen kommer. På bilden ovan är det från vänster Önska, Öza, Ö-Alli, Östrid och Öje. Svante har verkligen slitit varg med figgandet denna helg, 25 grader och stekande sol med 10-12 hundar av olika ålder och kaliber att ta sig an i skyddet är ingen lek och jag fattar inte hur han orkar?!
Nu har ju alla tre figgarna absolut hjälpts åt, men det tyngsta lasset föll nog på Svante ändå. Han tycker ju att det är sjukt kul såklart, och när folk dessutom mutar honom med goda viner som tack så blir det ju inte tråkigare. Vi behlver inte åka till systemet på lååång tid hahaha!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: