web analytics

Minst sagt förkylt läge under helgen. Peaken kom i fredags så för en gångs skull fick jag sjuka mig från jobbet och bädda ner mig på soffan till grabbarnas förtjusning.Jag testade att koka upp ingefärashots för första gången, sen läste jag på nätet att det är för sent att börja dricka det när man redan blivit förkyld haha. Nåväl… Jag får väl helt enkelt bara fortsätta shota även när jag blivit helt frisk.Igår var första dagen jag äntligen orkade röra mig lite grann, även det till hundarnas förtjusning då de precis som jag ruttnat på att ligga still flera dagar i sträck. Herregud, varenda kroppsdel värkte till slut av att göra ingenting!
Vi åkte till klubben och körde lite lydnad och civilsändande, jag hade tänkt mig att årets tävlingspremiär skulle gå av stapeln den 11 maj i Enköping men tack vare att vintern blev så sen så har det känts som en omöjlighet att få ihop alla delar till dess. Men så satt jag och funderade på det under helgen, att det är ju faktiskt inte hela världen om vi inte blir uppflyttade eller ens godkända, jag tävlar för att jag tycker det är kul och ser det som en chans att stämma av om jag tränar rätt. Sen är det såklart roligt om det går bra och man lyckas uppfylla sina mål, men oftast blir det lätt mer fokus på prestation och att allt måste vara ”perfekt” för att man ska komma till start. Man tappar bort glädjen, det lättsamma, och även hunderiet som ska vara en rolig hobby blir en plats där man ska visa sig duktig och ”lyckad” inför andra. Sjukt tråkigt, likaså det eviga jämförandet av olika grenar inom hundsporten där alla hela tiden ska gå i försvar och motivera varför just deras gren är bäst och hur alla andra grenar ”inte kräver lika mycket av hunden” bla bla bla… Kan man inte bara vara glad över att det finns människor som vill sysselsätta sina hundar med aktivitet, måste man stampa på de som väljer att sysselsätta dem på ett annat sätt än man själv gör?
Måste man också jämföra och ställa raser mot varandra och racka ner på alla som inte väljer samma som man själv, varför kan man inte bara gratulera andra till att de hittat en ras som passar dem även om man inte är sugen på just den själv?
Varför kan folk helt enkelt inte bara acceptera att alla kanske inte tänker, har samma behov eller önskningar som en själv och även om man inte håller med så kanske man kan tänka sig att känna ”bra för dig!”?
Väldigt tröttsamt med all negativitet kan jag känna, kan inte folk bara stötta varandra i sina intressen och liv, eller åtminstone kunna tänka ”det skulle jag inte göra/tänka/köpa osv, men det påverkar ju inte mig och mitt liv om den här personen gör det” och sedan säga ”bra för dig!” i stället. Det vore uppfriskande!Jag gjorde i alla fall slag i saken och anmälde till tävlingen som jag tänkt, och när jag tränade lydnaden med tanken att nu får det blir lite ”quick-fix” för att hinna få ihop momenten dugligt på en dryg månad så gick det faktiskt superbra!
Jag körde framåtsändande med lina på, först bara saktadelen men efter ett par fina vändor bestämde jag mig för att köra alltihop vilket jag i normala fall hade tyckt var för tidigt. Jag gjorde så att jag ställde upp på fullt avstånd från konerna, gick med Öje vid sidan med ”här” och sen sa jag ”ut!” som jag skickar med samtidigt som jag pekade i riktningen med hela armen och sprang framåt själv.
Naturligtvis sprang Öje snabbare än mig fram till avbrottspunkten, och där hade jag bestämt mig för att strunta i att stanna honom helt eftersom jag ändå inte vill ha ett fullt stopp utan säga ”sakta” direkt i stället och bromsa honom med linan. Och det funkade hur bra som helst, han började gå sakta direkt så jag fick chansen att belöna och efter några vändor fram och tillbaka så märkte jag hur han började tänka på avbrottet själv och jag kunde öka avståndet mer och mer. Tänk att den enkla lösningen ofta är den bästa ändå, och vad vi krånglar till det (förmodligen) helt i onödan många gånger!Vi körde också en tungapportering där han till och med galopperade tillbaka till mig men håller fortfarande för löst inne vid sidan så han nästan tappade den när jag skulle ta den, det där måste jag få ordning på!
Ett par civilsändanden gjorde vi också och han går förvisso inte på figuranten men springer däremot förbi innan han lägger sig i bevakning. Fullt funktionellt och jag ska se om jag kan putsa lite på det själv för att få honom att bromsa tidigare, just nu är det kanske 7-8 i betyg och det är koefficient 2 så även om man får en sexa så är det inte så jättemånga poäng bort.
Efter klubben åkte vi ut i skogen för att reka inför spårtävlingarna den 21a som vi ska hjälpa till, då var jag bra mör och snorig igen så jag ägnade mest tid åt att fota det lilla vårtecknet ovan, årets första nyckelpiga.
Men skönt att komma ut en stund och få lite rörelse och frisk luft, och extra kul att träningen gick så himla himla bra!
Idag har jag varit tillbaka på jobbet igen och känner mig fortsatt bättre så även förlylningen utvecklas åt rätt håll.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: