web analytics

Så var nyåret över för den här gången och 2019 har tagit sina första skälvande steg. Förra året firade vi hemma hos Svantes familj, då blev Dax skrämd av en stor raket som brann av nära oss och hade ett rent helvete rent ut sagt resten av kvällen och natten. Vi bestämde oss där och då för att aldrig mer åka iväg med honom under nyår, utan spendera det hemma med persiennerna neddragna, äta god mat och titta på film.

Vi började dock nyårsafton med att springa milen tillsammans, ett väldigt bra sätt att avsluta året tycker jag. Naturen var vit och krispig och temperaturen låg runt -1 grad, väldigt skönt väder och det var mycket folk ute i spåren (förutom på bortre delarna av milen där man nästan aldrig möter någon hehe).

När vi kom hem blev det ett varmt bad för att värma upp huden som ändå blir kall av att vara ute och sedan körde vi tidig nyårsmiddag eftersom vi sedan behövde åka iväg med hundarna och gå sista rastningsrundan långt bort från raketer. Middagen bestod av klassisk plankstek med allt som hör därtill, helt otroligt gott blev det!
Till maten tog vi varsin liten skvätt rött vin, en fransk favorit vid namn Château de Seguin från Bordeaux gjord på en blandning av Merlot och Cabernet Sauvignon som så gott som alltid är ett säkert kort.

Kvällspromenaden blev lugn tack och lov, ett par gånger stannade Dax upp för att titta mot stan där man hörde att det smällde på rätt så bra (trots att klockan bara var runt 20), men han verkade inte speciellt rädd utan blev mest lite sur vid något tillfälle. Han har aldrig varit berörd av vare sig skott, smällare eller raketer tidigare men det krävs ibland bara ett tillfälle när det blir riktigt illa så kan det sätta spår för livet. Därför sker alla våra rastningar kring smällarvänliga tider också kopplat, vi vill inte ha några livrädda hundar på rymmen!
Väl hemma igen bäddade vi ner oss i soffan med snacks och godis nära tillhands och tittade på ”Hobbit” del två och tre. Nu när vi har långledigt bestämde vi oss för att köra ett Sagan om Ringen-bonanza och titta igenom alla sex filmerna så nu har vi de tre sista kvar. Hundarna trivdes med tillvaron och det värmde gott i mattehjärtat!

På nyårsdagens morgon var det väldigt stillsamt ute, vi mötte i princip bara sopbilen på väg ut för morgonrastningen och fick njuta av en härlig soluppgång helt själva och utan bakgrundsljud av trafik eller annat. Dock var det något som hade hänt under natten och i princip all snö var bara puts väck!
Isen låg kvar på stigarna och där bilarna har kört, men där snön låg orörd under nyårskvällen var det nu helt grönt. Helt galet, men jag antar att det framför allt beror på de starka vindarna som senare under dagen eskalerade och blev till ordentliga stormbyar framåt gårdagskvällen och natten. Då var det gott att ha allt promenerande klart tidigt och bara behöva kvällsrasta hemmavid kan man säga!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: