web analytics

Trots att vi egentligen segar omkring och gör ganska lite av våra lediga dagar så får vi ändå en del vettigt gjort. Idag fick vi till lydnadsträning med hundarna, för min och Öjes del handlade det om apportering och början till föremålsförsvar. Föremålsförsvaret kommer inte förrän i MR3, men just nu har jag så låg motivation till att träna så då kändes det kul att börja med något nytt i stället för att harva på med ”det gamla vanliga”.Jag hjälper honom upp på föremålet med godis i handen, när han står på det får han bevakningsordet som i vårt fall är ”pass” och sen klick och godisen. Han tyckte också det var spännande med något nytt verkade det som.
Apporteringen körde jag lite hej vilt med eftersom det jag ville träna mest på var ingångarna. Varje gång han kom tillbaka med apporten så försökte jag hjälp honom att sitta rakt framför mig både genom att själv backa, genom att visa med händerna, vrida överkroppen lite osv. Han gör lite olika varje gång och det är förmodligen pga att jag ju först lärt in avlämning vid sidan, så det gäller för mig att ta till rätt hjälp beroende på vilket sätt han kommer in.I stället för att säga loss och ta apporten ur hans mun så fick han klick och jag höll fram godisen i stället, så fick han släppa apporten själv när han skulle ta snasket. Det gav faktiskt att han höll apporten mer stadigt, till och med när jag tog i den. Då brukar han spotta ut den, så det var ju väldigt positivt!

På kvällen fick jag till 30 minuter egenträning på cykeln, jag har varit så väldigt trött de senaste dagarna så jag har hållit igen men nu kände jag att jag ville köra lite och se hur det skulle funka. Jag tyckte det kändes och känns bra, så min förhoppning är att också få till ett simpass i morgon. En ny aktivitetsutmaning på FB (där vem som helst får vara med) som pågår fram till midsommar är startad, och jag märkte att den motiverade enormt mycket till att få till de där tre träningspassen i veckan så jag hoppade på även denna sväng. Jag tror det kommer bli toppen!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: