web analytics

Veckan som har gått har varit synnerligen händelselös och novembergrå. Det enda som har avvikit var att Svantes bror kom på besök och stannade över natten mellan tisdag och onsdag för att han skulle hämta upp en cykel, i övrigt har det bara varit en helt vanlig vecka.
Jag vågade mig på att cykla en sväng igen i torsdags, veckan innan när jag hojade svarade ju kroppen inget vidare och pulsen sköt i taket. Den här gången gick det bättre, så det känns som att infektionen jag haft sedan min attack-förkylning nu äntligen är ute ur kroppen!
Jag bläddrade igenom bilder på min Instagram nyligen och blev påmind om de härliga sommarturerna utomhus. Gud så skönt det skulle vara att få knäppa på sig hjälmen, sätta på sig solglasögonen och rulla ut med ljumma vindar mot bara armar!
Men det är ju ett tag tills det är sådana förhållanden här i Sverige igen, så till dess får trainern jobba.
Min tanke är också att ge mig på att börja springa lite försiktigt nu under långhelgen, det är ju som trogna läsare vet helt klart min mest ansträngande gren så känner jag det minsta att kroppen inte är fräsch vill jag inte ge mig på löpningen. Men samtidigt är det också den gren som är viktigast att jag håller igång, där jag tappar snabbast. Så att testa av med en lätt runda tror jag inte är fel, och försöka få till fler kortare rundor under veckorna framöver. Det blir lite som att börja om från noll efter ett sånt här långt uppehåll, och på sätt och vis är det ju trist när jag vet att jag har lagt in mycket tid i löpningen och det känns som att all tid har varit bortkastad.
Men samtidigt så vet jag ju att så inte är fallet, att jag snabbare kommer komma tillbaka till där jag har varit än tiden det tog att ta sig dit till att börja med, och att jag dessutom har all tid i världen. Jag behöver inte stressa på med någonting, jag har inga krav på mig att prestera på en viss tid eller vara i form inom en viss tid.

Just nu har jag heller inga planer på lopp eller liknande, vilket å ena sidan då blir en positiv grej eftersom det inte ger någon stress över att jag missar träning. Men å andra sidan är det bra, eller kanske snarare ett måste, för mig att ha mål uppsatta eftersom jag i grund och botten är ganska lat och gärna hoppar över träningen helt om den inte har något syfte utöver ”det är bra för mig”.
Helt klart vill jag i alla fall tillbaka till att köra mina planerade 3 timmar i veckan för då kände jag mig stark och pepp!
Men jag får börja med små steg och sätta tillbaka målsättningen till att utföra tre pass i veckan, som jag hade innan jag lade på tidsmålet. När de tre passen funkar i ett antal veckor så är det dags att flytta fram målsnöret igen. Ge och ta. Anpassa sig.
För länge sedan hade jag en tanke om att springa mer terräng, och där hoppas jag komma igång mer nu när Svante också börjar bli mer aktiv i spåret igen. Igår kom det hem en bra förutsättning i form av ett par Salomon Speedcross 5. Speedcross är enligt många den överlägset bästa trailskon men jag har inte kunnat ha dem pga att de vart för smala. Till femman har de breddat lästen något, och nu känns det som att de skulle kunna funka utan att trycka ihop min tåled alltför mycket så det ska bli kul att testa!
Jag hade dem på mig inomhus i 1,5 timme igår och försökte stå och gå i dem för att ha tryck på foten, men det blir såklart inte samma sak som att springa tex ett halvmaraton i bergen!
(Färgen var kanske inte den skojigaste, lite ”sprak” på tassarna hade inte skadat. Men denna blåa färg, Sargasso Sea/Navy Sargasso Sea, var kraftigt nedsatt i pris så det kan jag leva med ändå.)
Hundträningen har också legat nere under veckan. Jag hade velat spåra lite, men nu är det mörkt både när jag åker till jobbet och när jag kommer hem så det är svårt att få till skogsspåren. Kanske ska jag ge mig på att köra lite hårda spår framöver istället där det finns upplysta parkeringar eller planer. Idag ska vi dock dra iväg till Enköping, och då ska jag ta och lägga ut något så vi får till i alla fall ett spår i veckan, och så blir det nog lite tid spenderad på lydnadsplanen också!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: