web analytics

Jag tyckte det var lite bilder förra veckan, men det visade sig bli ännu färre denna vecka!
Skolan har självklart tagit mycket tid, och att dessutom rodda ihop det sista inför tävlingen i lördags gjorde att sociala medier fick stå tillbaka. Men det blev riktigt bra, jag och Svante har pysslat och plockat ihop saker, sprayat och burit och försökt att hålla det på en lagom nivå; inte för lite men inte för avancerat heller. Det var trots allt en lokaltävling precis som i vilken annan gren som helst, men det är lätt att det spårar ur när det gäller just mondioring. Men jag tycker vi fick ihop det bra, och vi fick beröm att Enköpings BK levererade i vanlig ordning så det känns ju lyckat!

Att gå white dog med Öje visade sig vara ett brilliant beslut, då kunde jag stötta upp honom där det behövdes och belöna om jag ville osv. Han gjorde några moment helt otroligt bra, framåtsändandena kan jag leva på länge!
Sen hade han lite svårare för annat den här gången, fjärrdirigeringen var definitivt inte bra med vad som kändes som 20 dubbelkommandon (det var ganska många hundar som hade lite svårt med fjärren i år), och jag fick säga till honom vid matvägran i MR2 då han såg onödigt sugen ut på korven som presenterades. Vittringen tyckte han var jobbig då den låg under en skyltdocka så den avbröt han själv och kom tillbaka till mig, det är som det är med det.
Skyddet tyckte jag han gjorde bra ändå, visserligen slog latmasken till i MR2s frontal och han sprang runt överhoppningshindret, men i övrigt så fungerade bitarbetet godkänt. Förarförsvaret gick också bra utöver den lilla detaljen att figuranten låg inne i ett tält och snarkade vilket Öje tog som att han morrade, så om vi hade tävlat på riktigt så hade vi nollat momentet eftersom Öje då ville gå därifrån haha.

I söndags fick vi också tillfälle att träna tillsammans med en Schweizisk figge och hans sambo som var på semester i Sverige, dock så blev det inte jättemycket bitarbete för vår del eftersom Öje nästan svimmade under sitt första bett!
Jag tror i efterhand att hans stryphalsband hade fastnat så att det satt åt hela tiden, så när han gick i bett ströp det av blodförsörjningen och han blev yr. Men där och då förstod ingen vad som hände, det enda vi såg var att han inte kunde stå på benen och raglade omkring som om han var full eller hade fått en hjärnblödning. Han återhämtade sig snabbt, men jag tror han kanske knixade till någonting under tiden det pågick för han såg lite knepig ut i höftpartiet och gick konstigt, och då visade det sig att tjejen som vi tränade med är fysioterapeut för hundar i Schweiz så hon kände igenom honom och gav honom lite behandling och vips – så var han hur fin och pigg som helst!
Nu hoppas jag bara att det var halsbandet som var problemet, Öje fick ta ett bett till när vi var klara med alla andras träning (innan hon behandlade honom) för att inte ha några jobbiga minnesbilder och då såg allt ut som vanligt. Så jag väljer att tänka att det var en engångsföreteelse om inget annat dyker upp. Otroligt obehagligt var det i alla fall!

I skolan fortsätter vi att läsa om motorisk och posteriär kontroll, dvs rörelser och balans. Ämnet i sig är väldigt intressant, men upplägget på kursen är riktigt dåligt vilket är frustrerande. Det har varit väldigt dålig och oklar information om vad vi förväntas göra, och vi upplever också att fokuset under kursen ligger helt fel då kursen heter ”Fysioterapi: Hälsa och utveckling – för barn och äldre” men fokuset ligger på vetenskapligt skrivande. Väldigt synd när det som sagt är ett ämne som kan ge oss otroligt bra verktyg för vår kommande profession!
Men det är ju bara att tugga i sig det med, man kan bara gräva där man står och jobba med det som är idag oavsett om det gäller studier, arbete, träning eller vad som helst egentligen.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: