web analytics

Förra veckan kom verkligen kylan, isen började lägga sig på en liten ”sjö” (mer som en pöl kan man säga) som vi går runt ibland och i slutet av veckan kom den rejäla frosten. Ingen snö dock, den lilla påminnelsen om att det kan hända att det blir vitt på marken som kom för ett par veckor sen försvann över dagen. Det passar mig utmärkt, så som vädret har varit nu den senaste veckan tycker jag att det ska vara resten av vintern. Kallt och torrt så man slipper torka tassar, men ingen snö. Visserligen tycker jag ju att det är lite kul att åka längdskidor, men med tanke på hur oklart det är om min rygg kommer att fixa det så kan jag lika gärna vara utan i år.

I övrigt flöt förra veckan på i rask takt, på måndagen hade vi dubbla tentor i rörelsevetenskap + beteendeinlärning/beteendeförändring och resten av veckan gick åt till att skriva på ett fördjupningsarbete som lämnas in och opponeras på den här veckan. Så himla mycket akademiskt arbete, långt mer än vad jag trodde när jag gick in den här utbildningen. Men den här gången känns det som att jag har lite mer koll på vad det innebär att skriva akademiskt ändå, så det verkar som att det går att lära gamla hundar att sitta trots allt. Tentorna kändes ok, verkligen inte full pott men det kan gå att skrapa ihop tillräckligt med poäng för godkända resultat. Eller så blir det omtenta, och då förhoppningsvis inte på bägge i alla fall!
Som vanligt har lärarna 15 arbetsdagar på sig att rätta, så senast 13 december får vi veta hur det har gått.

En liten snabb hundträning hann vi också med under helgen, jag körde sändande runt kon med Öje och lite annat lydnadsplock i form av fjärrdirigering, fritt följ och ställande under marsch. Konen går sakta, sakta framåt precis som jag skrev om förra veckan, det händer i alla fall mer och mer sällan att han stannar och tar konen som en target även om det händer några gånger varje träningspass. Jag testade också som på filmen ovan att lägga till fler koner enligt de nya internationella reglerna som börjar gälla i övriga världen 22-01-01 (men i Sverige först 23-01-01), och det funkade faktiskt bättre så jag ska nog gå in för att träna på det sättet ett tag och plocka bort koner allt eftersom. Även om regeländringen kommer att komma så vill jag gärna starta i lydnadsklass 1 under nästa år, och då är det trots att fortfarande den enda konen som gäller. Sen fick Öje också köra lite enkelt förarförsvar, och ett par vändor med sök och transport. Transporterna blir också bättre och bättre, färre små tjuvnyp under gången och stundtals riktigt bra släppanden och återanslutningar när figgen börjar gå igen. Dock behöver han fortfarande påminnas då och då, men Rom byggdes ju inte på en dag och det gör inte ett bra tävlingsprogram heller så det är bara att fortsätta kämpa på!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: