web analytics

Bilderna i detta inlägg är fotade under dagens långpromenad.

Igår var det dags för skyddsträning igen och jag nötte vidare med utbackningar och anslutningar. Vi körde också igenom hela lägreskyddet igen helt tävlingsmässigt denna gång och det jag framförallt kände där var att vi också måste nöta transporterna för där är han väldigt ojämn i position och också träna toleranser så han inte tjuvstartar i fasttagandet vilket han aldrig gjort men det skadar inte att träna på.
Angående utbeckningarna och anslutningarna finns det inte så mycket att säga, det går sakta men säkert framåt och det man kan konstatera är att han gör skillnad på utbackningarna beroende på om det är korg- eller ärmarbete. Utbackningen efter fasttagandet blir väldigt kort, men han är inte oren så det är inget jag behöver lägga krut på inför tävlingen men något jag ska nöta vidare på naturligtvis för att få till stötarna bra sen i bevakningarna i korg.

Sen uppkom diskussionen med var han stöter och hur hårt han går, vi har ju ett par domare med i gruppen och den som var med igår tyckte att han går för klent i fasttagandet när han inte går på mitt i ryggen och det kommer aldrig ge en tia i poäng. Detta har jag ju själv som ni vet skrivit om tidigare, att jag är nöjd med att han inte går på mitt i på grund av skaderisken. Så jag kommer faktiskt låta det vara, och vara medveten om att vi förmodligen aldrig kommer få full pott i betyg på detta moment (och troligen inte i till exempel flykt med skott heller om vi tar oss så långt). I dagsläget (eller gårdagsläget får man väl säga då haha) gav hon oss en åtta eftersom han stöter klent men för övrigt gör det bra och det tycker jag är ett helt ok betyg faktiskt med tanke på vad jag vinner rent hälsomässigt.

Det låter kanske märkligt för vissa att jag inte siktar på tior i allt, men jag har inte som mål att vinna (eller ens komma till) SM, utan jag kör för att jag tycker att det är roligt att träna och tävla och för att Dax tycker att det är roligt att bita. Jag har ett mål i taget, just nu är det en start i lägre och förhoppningsvis som en liten bonus uppflytt till högre, sen får vi se. Jag skulle aldrig ”gå över lik” som vissa tyvärr gör för att avancera i klasserna och sätta min hunds hälsa på spel för att JAG vill komma till toppen, det tycker jag är vidrigt rent ut sagt och jag tappar respekten för sådana människor direkt. Hundarna är precis lika nöjda utan fina titlar eller resultat, att tävla är helt och hållet något vi människor sätter värde i och så egoistisk får man bara inte vara att man sätter det framför hundarnas välmående. Tyvärr ser man det alltför ofta tycker jag, inte bara i skyddet heller ska tilläggas, och jag mår lika illa varje gång. Var är respekten för våra fyrfota vänner som ALLTID ställer upp och gör sitt bästa för oss undrar jag??
Dagens aggressionsanfall…

Hur som helst så SKA tävlingen bli av enligt vår vice ordförande och tillika figurant, på ett eller annat sätt. Så jag, som varit helt övertygad om att den kommer bli inställd och har släppt uppladdningen fullständigt, fick plötsligt lite att göra haha.
Lydnaden har jag inte kört seriöst på jag-vet-inte-hur-länge men den kollar jag ju av lite emellanåt i alla fall. Det som har varit fullständigt på noll är spåret. En snabb koll i arkivet visar att vi inte har spårat sedan i oktober då jag bara lekte runt lite på kennellägret och innan dess var det i augusti… Så man kan väl säga att en formkoll var på sin plats nu när det är lite drygt två veckor kvar till tävling?!
Idag fick det därför bli ett kort kontrollspår på knappa 400 meter med fem apporter, själva spårandet har ju aldrig varit något problem för Dax men däremot att markera apporterna har det ju varit lite si och så med och då framför allt den första. Dagen spår gick bitvis över mycket snö och bitvis i snöfri skog, en liten sträcka låg dessutom utefter en bilväg i grus och det dammade på ganska friskt när jag gick genom ljungen så där var det snustorrt. Dax hade dock inte mycket problem med att hålla sig till kärnan och han markerade även apporterna utan tvekan, yay!
Av någon anledning gick han över nummer tre, men hittade å andra sidan de två som jag verkligen hade trampat ner i snön så allt som allt är jag väldigt nöjd med årets spårpremiär.

Sen skulle vi ju behöva kolla av en budföring också, där hade han redan innan vi började köra skyddet tendenser till att gå in i bevakning så jag kan tänka mig att de tendenserna kan återkomma. Många verkar tycka att budföringen är ett moment som man lika gärna kan hoppa över bara för att det inte är värt så mycket poäng men jag resonerar som så att i slutänden kan det vara 0,25 poäng som står emellan mig och ett uppflytt så naturligtvis ska man försöka få poäng i allt så att marginalerna ökar!
Vi får väl se om det kommer något tillfälle att köra det framöver, kanske på vår fotbollsplan till exempel om den inte är helt översnöad igen.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: