web analytics

Idag blev det tidig uppstigning, jag hade ett möte med banken som blev väldigt bra och som jag hoppas kan leda till positiva saker i framtiden.
Först drog jag på mig en kjol, t-shirt och gympadojor (väldigt stiligt haha, men jag skulle ut med hundarna sen). Men sen tänkte jag att i alla artiklar man läser om hur man får bra lånevillkor, försäkringsbolaget etc står det ju att ett bra intryck är en stor fördel så jag hoppade i ett par trekvartsjeans, en snyggare topp och så tog jag med ett par snyggskor i väskan. Det är ju drygt att köra bil i stiletter, men det är attans så snyggt!

För övrigt är jag, helt enormt kors i taket, sugen på att träna lite framåtsändande med Dax!
Jag provade ju lite olika metoder när jag körde i tisdags, till att börja med ställde jag upp mot gruppen, skickade honom med ”ut” och ropade sen ”stanna” vid avbrottspunkten. Han stannade så fint och vände sig mot mig och jag kastade bollen. Sen lade jag ut bollen vid avbrottsplatsen för att skapa en dragning mer framåt och då låg utmaningen i att få Dax att hålla position på framföringen hehe. Jag tror att det är skitviktigt att inte slarva där om man vill ha det snyggt på tävling sen!

Sen testade jag att lägga på saktagåendet från halten efter snabba sträckan och till att börja med hade han svårt för att skritta efter allt springande innan vilket ALLTID har varit det svåra med detta moment för Dax. Han kan springa snabbt och han kan gå långsamt men han kan INTE göra först det ena och sen det andra!
Efter två omstarter på saktasträckan gick han dock riktigt bra och fick bollen kastad över huvudet. Nästa gång stannade jag honom och gick förbi och belönade framifrån, gången efter det blev det en inkallning och belöning hos mig. Han är så jäkla medveten om när belöningen kommer bakifrån mig och i snabba moment som ”ut” eller hopp över hinder börjar han studsa framåt och/eller vänder sig om en bit ut i stället för att springa så det är verkligen något jag ska vara sparsam med. Samtidigt vill jag inte enbart använda synretning framåt heller eftersom jag tycker det är svårt att fasa ut, det får liksom inte att göra en liten retning utan antingen går man ju ut eller inte. Dock använde jag mig också av en enklare variant, hålla honom i halsbandet och låtsas kasta ut bollen och sen belöna från mig. En vild mix av metoder haha!

Världen är insvept i dun som är runt frön från träden. Jag vet inte vad träden heter, men speciellt blir det. Lite som varma snöflingor.

Sen fick det bli lite rena saktasträckor som han gjorde rätt så fint, sen några snabba sträckor igen och sen ett par ihopkedjade där jag märkte att jag inte ska stanna honom helt trots allt vid avbrottspunkten utan i stället nöta in att det är ”sakta” där. Sista svängen räckte det till och med med ”sss” vilket är min livlina som jag tänkt ha i detta moment och då gjorde han det SÅÅÅ bra så det blev ett fint avslut!

Jag ska inte träna något under jobbvändan för jag vill vara med i matchen i den här inlärningen. Jag känner att jag hela tiden måste läsa honom och se var jag behöver peta och på vilket sätt för att det ska leda framåt. Han svarar så olika på olika retningar, belöningar och hur jag beter mig, och ibland är det jäkligt tunna linjer mellan till exempel motiverad Dax och överladdad Dax. Där måste jag vara med och höja och sänka energinivån så den ligger lagom, då kan man inte vara i halvkoma mitt i en jobbvända!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: