web analytics

Just nu är det bråda dagar, på lördag springer jag ett millopp i terräng inne i Stockholm och fredagen efter det är det dags för mig och Öje att tävla igen. Så morgnarna den gångna veckan har det varit löpning på agendan, och på kvällarna hundträning. Löpningen går enormt trögt, jag får bara ihop 2,5 km på morgnarna och skulle behöva minst det dubbla eller tre gånger så mycket för att verkligen få in ”spring i benen”. Men man får göra det bästa av det man kan helt enkelt!
Jag har varvat två olika spår, ett med utsikt över åkrarna och ett genom skogen under de morgnar det har varit grått och trist väder. Förhoppningsvis kan jag få till iaf nån lite längre runda under veckan så benen och flåset har fått känna på hur det känns i alla fall en gång innan det är dags.Hundträningen däremot har det gått framåt med, i princip varje dag har det blivit nånting gjort men jag har inte haft tid över till att skriva om det.
Veckan har handlat en del om uppletande då det är en grej som vi inte (heller) lagt så mycket tid på hittills och jag har valt den ytterst simpla lösningen att bara säga ”leta” och låta honom leta själv efter eget huvud, utan dirigeringar. När det är så kort tid kvar innan tävling vill jag inte att det ska bli för mycket ordning och reda runt omkring som gör att han dämpas i själva letandet utan när han så småningom kan momentet ordentligt och det blir mer självbelönande kan jag smyga in ordning på stigen och även att han ska gå dit jag pekar.
Det enda jag har haft som regel är att han ska komma och sätta sig fot med varje apport även om reglerna säger att det bara behövs på sista apporten, jag tycker det är schysstare att alltid göra likadant och det tar inte många sekunder extra när hunden vet att den ska direkt in till sidan när den kommer med saker. De första gångerna gick han ner sig lite av att få det kravet på sig när han kom glad i hågen med prylarna han hittat, men nu börjar det lossna tycker jag!

Jag fick också en tankeställare då jag tidigare i veckan körde tillsammans med Sandra och det låg två föremål som var hennes ute i rutan, de hade han svårare för att förstå att de också skulle in så mer träning med andras saker behövs definitivt!
Jag har försökt få tag i folk att köra med under veckan som kommer men vi får se hur det blir, alla har ju egna projekt att stå i också.
Även spåret provade jag av tillsammans med Sandra och det tog han sig runt med alla pinnar i behåll så det kommer jag inte peta i mer innan tävlingen.I lördags ”firade” jag och Svante tre år tillsammans genom att åka till Knivsta där Svante skulle figga på tävling och sen drog vi till klubben och körde en sväng uppletande där även Dax fick leta efter en plasthäst som Öje inte hittade. Sen blev det god middag och säsongsfinal av ”Bosch” på HBO, ett firande helt i vår smak!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: