web analytics

Igår var det första dagen av två på TKT (Tre Klubbars Tävling, som i år då alltså är Två Klubbars Tävling) och vi körde igenom lägrelydnaden och uppletande i två korridorer med synretning på det första föremålet eftersom det egentligen inte ingår i lägre klass.
Vår lydnad blev hyfsad men Dax hade nog sin sämsta fotposition ever tror jag. I linförigheten märkte jag att han till en början blev väldigt störd av att det satt väldigt mycket folk på stolar och pallar precis vid planen, och han siktade in sig på en av domarna och man kunde verkligen se hur tankebubblan med ”Undrar om han är en figurant kanske…?” kom ur skallen hahaha!
Så det tog några svängar med nästan obefintligt eller snett sättande innan han kom in i att det var linförighet vi höll på med, och då var han överladdad i stället och trängde och gick väldigt långt fram. I sista helt om halt innan vi var klara så trampade jag honom naturligtvis lite på tassen för att han går som ett mongo, att han aldrig lär sig att flytta bak?!?

Framförgåendet blev ok, men åter igen låg han alldeles för långt fram i position och stretade lite i kopplet (det känns som att det kvittar lite faktiskt, jag kan ta att vi inte får 10+10 där), likaså på läggandet gick han åt helvete för långt fram. Inkallningen blev hur bra som helst, inga tecken på att sakta ner eller sätta sig snett i avslutet så det var ju jätteskoj!
Apportering måste vi träna mer på gripandet, precis som på den riktiga lägretävlingen för ett tag sedan så siktar han in sig men springer över och griper från andra sidan vilket gör att han får ”slarvigt gripande”. Han la om den någon gång på vägen in tror jag men han tuggar ju aldrig och hade en fin ingång och avslut.
Även hopp över hinder gick bra, han hade en tendens till att gå tillbaka till gamla vanor och dra sig åt höger på andra sidan av hoppet vilket gjorde att han först tänkte springa på sidan av hindret tillbaka till mig, men ändrade sig och hoppade ändå.
Vi hade dagens bästa lydnad med 250 poäng, alltid något!

Uppletandet var inga som helst problem, med synretning går han ju som en raket i skogen haha!
Dax har ju aldrig varit en ”springmalle” (som Malin brukar säga hihi), och det visar sig ju i de snabba momenten som budföring eller uppletande där han snabbt slår av på farten om man kör en längre tid. Jag gjorde ju dessutom misstaget att lära in mina passiva markeringar under lite uppletandelika former vilket också har sänkt intensiteten (detta sa polisen på en gång när jag L-testade honom, smäll på fingrarna där haha).
I uppletandet har han dessutom den fula ovanan att ganska snabbt komma in till mig om han inte hittar något för att bli skickad igen, så vi måste helt klart köra på med uppletandet och höja honom massor där. Men som sagt gick ju skicket med retning hur bra som helst och även andra skicket utan retning gick han ut ok även om han tjuvade lite. Hade jag fått honom fokuserad och verkligen skickat ut honom hade han nog gått kvickare, men nu var han sugen och liksom vara gled iväg ut i rutan innan jag sa ”leta” haha.
Vi fick 9,5+9,5 för att han tuggade lite, lite på något av föremålen men ja, whatever.

Sen framåt kvällningen blev det lekar med säckhoppning, klädsnöre och kasta ner konservburkar, följt av en absurt god buffé med hur mycket mat som helst. Väldigt trevligt och roligt!
Idag blir det lägrelydnaden igen, och jag tror att det kanske blir uppletande och budföring idag. För högre- och elithundarna tror jag det blir skojuppletande där de lägger ut 50 saker på plan och så ska man försöka hämta så många som möjligt på en viss tid eller liknande, sånt tycker jag är skitkul!
Ett år hade de tydligen lagt en korv, och Yvonnes gamla tik hade sprungit ut och plockat upp den men sen sprungit in bakom publiken och ätit upp den innan hon kom tillbaka till matte hahaha!
Roligt ska det bli i alla fall, även om väderprognosen idag utlovar lite regnskurar!

Dagens tre bilder är fotade med mitt nya objektiv Sigma 30/1,4 DC HSM Art och är helt oretuscherade förutom att jag förminskat dem och lagt på en ram. Bilderna på grabbarna är tagna i absurt dåligt ljus (som man ser på deras knarkigt stora pupiller hahaha), jag tror att det kommer bli en lång och härlig relation mellan mig och denna lins.

2 Thoughts on “TKT dag 1.

 1. Härligt att ni hade bästa lydnaden! 😀
  Fina bilder också! Både kvalitetsmässigt (förstår du är nöjd med objektivet!) men även stämnngsmässigt. Den sista var så… somrigt svensk på något vis! Älska!
  Kram

  • UllisWeb on 11 juni, 2013 at 04:09 said:

   Ja det var skoj, dock kom jag på att koefficienterna är ju annorlunda i de olika klasserna så det kanske inte stämmer… Men rent siffermässigt hade vi högst poäng i alla fall haha! 😀
   Jag är riktigt nöjd med objektivet, igår testade jag det ytterligare under en promenad och det var fantastiskt kul. Kan inte vänta tills jag får prova det för porträtt! 😀
   Tack så mycket, och stor kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: